Badeværelse tilbud

Den ultimative guide til

Komplet badeværelse renovering

Er du boligejer og står en komplet renovering af badeværelse højt på ønskelisten? Så er du ikke alene. For rigtig mange boligejere er det nemlig den renovering, de helst vil have udført. Det er også den renovering, der er dyrest og den kan være svært at acceptere, at få kvadratmeter kan koste så meget, set i forhold til mange andre renoveringsprojekter.

Der en en grund til, at det er en dyr renovering, for et vådrum skal opfylde nogle strikse krav. Det stiller store krav til både materialer og udførelse. Desuden er det en renovering, der kræver involvering af mange forskellige faggrupper.

De materialer der anvendes, skal være godkendte til vådrum og de dele af dit badeværelse, der udsættes for vand, skal være sikret på en helt specifik måde. Det drejer sig om alt fra hældningsgrad og vådrumssikring over stikkontakter og lampeudtag til egnede fliser, klinker eller anden belægning. Skal du tænke bæredygtighed og grønne løsninger med i projektet, så du også får besparelser på sigt eller skal du lade være. 

 

Der er masser af ting du skal tage med i dine overvejelser, så derfor kan det være en god ide at læse med her, hvor du får en grundig guide til den komplette badeværelsesrenovering. Så er du nemlig godt klædt på, når du skal i gang med at renovere dit badeværelse og træffe de vigtige og rigtige beslutninger.

Hvilke roller har de forskellige håndværkere?

Når du skal i gang med en komplet renovering af dit badeværelse, skal der involveres mange forskellige fagrupper. Nedenfor kan du få et godt overblik over de forskellige fagfolk, hvad de skal lave i løbet af renoveringsperioden og hvornår i processen de træder til. 

 

  • Murer

Murerfirmaet er grundlaget for, at renoveringen kommer godt fra start. For at kunne renovere, skal der i første fase rives ned. Det klarer dit murerfirma. De fjerner fliser, banker gulvet op, fjerner brusevæg eller badekar. I mellemtiden kan der være andre faggrupper inde over projektet, før murerfirmaet igen træder til og bygger det nye badeværelse op. Når der skal støbes nyt gulv, skal du tage stilling til om du for eksempel vil spare på din fremtidige varmeregning ved at anvende Thermozell letbeton eller konventionel beton. Murerfirmaet pudser vægge og sætter nye fliser eller klinker op, hvis du ønsker det, frem for pudsede vægge. 

 

  • VVS

VVS’erne skal sørge for vand, varme og sanitet. De arbejder også i renoverings første fase, tæt sammen med murerfirmaet. Skal du have indlagt gulvvarme, er det en VVS opgave. Det samme er rørføringen i dit nye badeværelse, her skal du vælge om du vil have skjult eller synlig rørføring og om du skal have væghængt toilet. I brusekabinen skal du bestemme dig for, om du for eksempel også vil have et brusehoved i loftet, eller om du holder dig til væggen. VVS manden sørger også for at afmontering af alt, der er forbundet til varme eller vand. Efterfølgende påmonterer han det nye eller eksisterende igen.

 

  • Tømrer

Tømrerfirmaet står for alt tømrerarbejdet i dit badeværelse. Der monteres nyt loft, nye karme, rørkasser og andet tømrerarbejde. Tømreren træder til, når VVS manden er er færdig med de fleste af sine opgaver. Tømreren kan også fremstille skabe og andet opbevaring til dit nye badeværelse. Det kan være en perfekt løsning, hvis dit badeværelse har skæve vinkler eller skrå vægge, eller hvis du bare gerne vil have en speciel og lækker løsning til dit nye badeværelse.

 

  • Maler

Malermesteren har også sin gang i dit projekt. Han sørger for spartling af lofter, vægge og sætter væv eller filt op. Malermesteren maler vægge, lofter og karme i den ønskede farve og glans og med produkter der er godkendt til vådrum. Det betyder, at du kan være sikker på at malingen holder til fugt og vand og ikke er gennemtrængelig, så der er risiko for fugt, mug og skimmelsvamp under malingen. Det er din garanti for et godt og sundt indeklima på badeværelset.

 

  • Elektriker

Elektrikeren skal sørge for alt el arbejde i dit projekt. Det kan være du gerne vil have spots i loftet, lidt flere stikkontakter og måske en håndklædetørrer. Der er en del regler forbundet med el i et vådrum. Dem har elektrikeren naturligvis helt styr på, så alt el arbejde etableres  korrekt og i overensstemmelse med alle regler og regulativer for et vådrum. Du skal være opmærksom på, at køber du selv lamper til badeværelset, skal du sikre dig, at de er godkendt til brug på badeværelset. 

 

  • Glarmester

Det er ikke sikkert, at du får brug for glarmesterens ekspertise i din renovering. Han er med, fordi mange anvender ham. Skal der for eksempel sættes en glasvæg op eller skal dit vindue i badeværelset matteres eller på anden måde behandles, er det ham, der træder til. Glarmesteren benyttes som regel i slutfasen af din renovering.

Hvor lang tid tager en komplet renovering af badeværelset?

Som udgangspunkt kan man sige, at en komplet badeværelse renovering tager mellem 5 og 6 uger. Der er flere arbejdsgange i projektet og der er tørretider for både gulv og vægge, der skal overholdes. Derfor kan man heller ikke sige, at det lille badeværelse er færdig lang tid før det store. Der kan være mange forskellige aspekter, der skal tages højde for, før man kan give et endeligt bud på tidsforløbet for en komplet renovering. 

 

Har du skrå vægge eller skæve vinkler eller skal du have flyttet afløb eller have en del af et værelse med i det nye layout, kan det have en større eller mindre indflydelse på tiden. Under alle omstændigheder vil det kræve et besøg hos dig, før du kan få en endelig tidshorisont og et endeligt tilbud. Det gør det, fordi fagmanden ser på projektet med andre briller, end du selv gør. 

 

Det er sådan set et rigtig god sikkerhed for dig, der skal investere mange penge i et stort renoveringsprojekt. For med fagmandens briller på, tænkes der altid i kvalitet i både materialer og udførelse med. Han kan informere dig om materialevalg, regler og lovgivning og andre ting, du skal være opmærksom på. På den måde har du et super fint udgangspunkt, når du skal træffe dine beslutninger.

Hvem skal koordinere renoveringen af dit badeværelse?

Når du skal i gang med din renovering kan du vælge at gøre det på to måder. Hvilken af de to fremgangsmåder du vælger, er helt op til dig. Der er ikke en af dem, der er bedre end den anden. Det kommer helt og holdent an på din indstilling og dine ønsker. 

 

Du kan selv tage kontakten til de forskellige faggrupper og bede dem om et tilbud på den specifikke opgave i renoveringen, som de skal stå for. Her sørger du selv for at koordinere opgaverne mellem de forskellige faggrupper. Det er opgave, som du helt selv skal vurdere, om du føler dig klædt på til at varetage. Der er ingen tvivl om, at det er en tidskrævende opgave. Det er også vigtigt, at du har styr på, hvem der skal lave hvad og i hvilken rækkefølge. Vær forberedt på udfordringer, for de kommer sandsynligvis på et eller flere tidspunkter i forløbet. Det kan være forsinkede materialer, sygdom eller noget helt tredje. 

 

Du kan også vælge, at lade en af aktørerne stå for hele renoveringen af dit badeværelse. Ikke sådan forstået, at for eksempel murerfirmaet klarer alle opgaverne, men at de i sørger for at udpege en byggeleder, der styrer projektets gang. En byggeleder fungerer som en professionel, kvalificeret koordinator på dit projekt. Projektlederen sørger for, at kontakte de forskellige samarbejdspartnere, der skal involveres i dit projekt. Han sørger også for at koordinere opgaverne mellem  de forskellige fagfolk, så der er mindst mulig spildtid. I forhold til tidsforløbet er det en optimal løsning. Det vil uden tvivl være dyrere, end hvis du selv er projektleder, men sandsynligvis ikke dyrere i den sidste ende.

 

Det er også murerfirmaets projektleder, der er din kontaktperson. Det giver dig et dejligt nemt og ubekymret forløb, fordi du ikke skal holde styr på flere kontaktpersoner fra de mange forskellige faggrupper. Helt firkantet betyder det, at din byggeleder har ansvaret for renoveringen, efter de retningslinjer i har aftalt. Al kommunikation foregår alene mellem dig og din byggeleder. 


Tid er penge, – derfor skal du vurdere, om din tid er for dyr til at være byggeleder. Derudover skal du naturligvis også kaste et objektivt blik på dine kompetencer. Tiden er en vigtig faktor, men et enkelt fejlskøn fra din side, kan ende med at koste dig dyrt på bundlinjen. Har du svært ved at bestemme dig, kan du med fordel få et gratis og uforpligtende tilbud på opgaven. Så kan du i ro og mag foretage dit valg, uden at du på forhånd har forpligtet dig til noget eller haft tegnebogen oppe af lommen.

Hvad koster en komplet badeværelse renovering?

Det er umuligt at sætte en fast pris eller kvadratmeterpris på en komplet badeværelse renovering. Oftest ser man, at en færdig pris ligger på mellem 145.000 og 180.000 kroner. Prisen afhænger naturligvis af badeværelsets størrelse og de elementer, det nye badeværelse indeholder.

Som tommelfingerregel kan man sige, at jo mindre dit badeværelse er, jo dyrere er renoveringen pr kvadratmeter. Sådan er det, for selv om dit badeværelse er lille, skal der stort set laves det samme, som i et større badeværelse. Desuden skal du være opmærksom på, at er dit badeværelse mindre en 3,25 kvadratmeter, skal der foretages vådrumssikring af hele rummet op til 2,30 meter i højden. 

 

De små badeværelser finder man ofte i Hovedstadsområdet og i etagebyggeri. Har du en underbo, skal du også være opmærksom på, at din renovering højst sandsynlig betyder, at underboens loft i badeværelset skal tilses. Ikke at der sker noget farligt, men når gulvet bankes op, kan der falde puds ned og dannes små revner hos din underbo. Her vil disse småskader naturligvis skulle udbedres af dine håndværkere og på din regning. Denne udgift vil være medregnet i dit tilbud.

En komplet badeværelse renovering øger salgsværdien af din bolig markant

Et fuldt nyrenoveret og lækkert badeværelse giver dig ikke kun den umiddelbare brugsværdi, men også en betydelig øget værdi i din bolig. Faktisk er en komplet badeværelse renovering en af de tiltag, der giver allerstørst værdi for din bolig.Det er de færreste, der går i gang med en komplet badeværelse renovering med videresalg for øje. Men derfor er det jo alligevel betryggende at vide, at ejendomsværdien på din bolig stiger markant. 

 

Ingen ved hvad morgendagen bringer, så selv om et boligsalg ikke er i tankerne, så kan en familieforøgelse, et nyt job eller den eneste ene måske pludselig ændre på dine planer. Under alle omstændigheder er det en super god sikkerhed for dig at vide, at din salgspris stiger, når du renoverer dit badeværelse. For en potentiel køber, er et renoveret og lækkert badeværelse nemlig ofte afgørende for køb af boligen.

Sådan kan du spare penge på komplet renovering

Ved de fleste renoveringer er der altid mulighed for, at du kan spare gode penge ved at bruge din sunde fornuft. Du skal bestemme dig til, om du vil have væghængt toilet og om du vil have skjult rørføring i badeværelset. Skal saniteten genbruges eller vil du have nyt og vil du have gulvvarme. Du kan også spare penge på de opgaver, som du selv kan lave. Det kan være du selv vil stå for at køre affaldet væk, banke de gamle fliser ned og fjerne døre og karme i badeværelset. Har du mod på det, kan du også vælge selv at stå for at male i det nye badeværelse.

 

Når du vælger materialer og sanitet, kan du med fordel søge efter de helt gode tilbud. Fliser og klinker på tilbud kan udgøre en stor besparelse på budgettet. Det samme kan saniteten, så der er god fornuft i, at finde de bedste priser. Det betyder måske også, at du kan bruge en del af det du sparer, på at indrette dit badeværelse med lige nøjagtig det interiør, du drømmer om. Mulighederne er mange, så det gælder om at tage et kig på din økonomi og dit tilbud på opgaven og herefter træffe din beslutning.

Del:

Relaterede artikler

Solceller til taget: den store guide

Solceller til taget er en bæredygtig og miljøvenlig løsning, der udnytter solens energi til at producere elektricitet. Solceller er små enheder, der er lavet af

Indsend din opgave