Lille badeværelse

Den ultimative guide til

Indretning af små badeværelser

Små badeværelser på få kvadratmeter kan være svære at indrette. Der er ikke mange muligheder for at tilføre dekoration, personlighed og hygge og de stiller derfor større krav til både indretning og kreativitet.

Så derfor er her en masse gode råd, til hvordan du bedst muligt kan indrette det lille badeværelse personligt og funktionelt.

Hvordan får jeg mest ud af pladsen på det lille badeværelse

Hvis du bor du i en lille københavnerlejlighed eller har et gæstetoilet, hvor der er sparet på kvadratmeterne, så kender du garanteret til frustrationen ved badeværelsets indretning. Det kan nemlig være utrolig svært at indrette sit badeværelse med personlighed uden at have ret mange kvadratmeter at gøre brug at.

Et lille badeværelse stiller derfor større krav til indretning, så hvis du vil sikre dig at hver kvadratmeter bliver udnyttet bedst muligt, så læs med her. Trænger badeværelset til en modernisering, eller måske et komplet badeværelse renovering med alt i badeværelsestilbehør, så får du nogle tips til, hvordan at du udnytter kvadratmeterne optimalt.

Godt med belysning

Når vi er nede i de små størrelser, så er det vigtigt at man udnytter pladsen så meget som muligt med en for eksempel god belysning og at gøre rummet så lyst som muligt, for ikke at føle det er mere trængt, end det reelt set er. 

Og god belysning er super vigtigt, når du skal skabe illusionen af, et større rum. Derfor er det anbefalet, at du sørger for bedst mulig belysning ved indretning af det lille badeværelse for dermed at forstørre og åbne rummet lidt mere op.

Hvis du har et vindue på dit badeværelse, så sørg endelig for, at så meget af lyset har adgang til til badeværelset. Du må endelig ikke lade dekorationer eller toiletartikler stå i vejen for, at lyset kan trænge ind på de få kvadratmeter. Hvis du skulle være lidt mindre heldig, ikke at have et vindue på badeværelset, så er det en rigtig god idé at skabe lyset med lamper.

God belysning og lyse farver er en smart måde at snyde sig med rumfornemmelsen, så at det syntes størrer end det egentligt er. Sørg for at have rigeligt med lys, som kan oplyse hver en krog på det lille badeværelse. Du vil dermed skabe illusionen af et større rum, samt skabe en varm og livlig badeværelse indretning. Et godt lys ved vasken og spejlet bør især prioriteres, da det er her, at du bruger størstedelen af din tid på badeværelset. 

Du kan også fremhæve lyset på dit badeværelse ved at kombinere forskellige lamper. En god kombination er pendler lamper eller loftslamper, til at skabe et diffust lys, der lyser hele rummet op og skaber et godt udgangspunkt for badeværelse belysningen. Udover det, kan der også tilføjes væglamper, evt rundt om spejlet eller bordlamper, til at få fokuseret belysning. De kan placeres lige hvor man har lyst til, og kan dermed give god belysning, lige der hvor man har behov for det, i den lille badeværelse indretning.

Løft din opbevaring

På det lille badeværelse er gulvpladsen ofte ret sparsom og det er derfor vigtige ikke at fylde badeværelset ud med møbler. Løft i stedet for din opbevaring op på væggene og på den måde, får du noget mere gulvplads, så det ikke føles lige så trangt og giver mere frihed til, at dekorere lidt mere. 

Hvis pladsen er lidt trang, kan du udnytte den optimalt ved, at placere skabe, hylder og god badeværelses opbevaring på væggene. Hylder er en fantastisk løsning på det lille badeværelse, da man nemt kan gemme tingene lidt af vejen, ved at placere det højere i rummet. På den måde syner rummet større og det giver mere gulvplads og bevægefrihed. 

Skulle tilfældet være, at du i stedet er til lukkede opbevaringsløsninger, for et minimalistisk og ryddeligt udtryk, så kan du erhverve dig skabe, som giver dig mulighed for at gemme dit rod lidt væk. Det kunne være et skab der er smalt i dybden, som vil være yderst relevant til det lille badeværelse, så at det ikke optager mere plads, end højst nødvendigt i indretningen.

De bare vægge på badeværelset, giver dig også mulighed for at tilføje personlighed og dekoration i form af hylder på det lille badeværelse men, det er dog en super god idé at kombinere funktionalitet og æstetik. Det er derfor anbefalet, at vælge badeværelse opbevaring, som også har et godt dekorativt udtryk, som der passer til lige netop din personlige boligindretning.

Snyd dig til mere plads med farver

Ved indretning af små badeværelser, er det med at tage alle kneb i brug. Og dette inkluderer især farver, som har en stor betydning for rummets udtryk og rummelighed. Det er derfor anbefalet at snyde dig til mere plads, ved hjælp af lyse farver. 

Til inspiration af små badeværelser betyder farver uhyrligt meget for det lille badeværelses udtryk, da det påvirker hvorvidt badeværelset synes stort eller småt. Vælger du at indrette med mørke og dystre farver, så kan det få dit lille badeværelse til at virke meget småt og en anelse dystert. Vælger du derimod rolige og nedtonede farver, så kan du få dit badeværelsesindretning til at udstråle en masse liv og skabe illusionen af, et større rum. 

Udover det, så er det en god idé at lade en enkelt eller få farver konsekvent gennem hele rummet. For meget uro og skiftende farver kan nemlig også få rummet til at snævre lidt ind. Det er derfor anbefalet at du skaber en lighed og lidt mening på dit badeværelse, igennem tilbehør og farver, som symboliserer dig og resten af din bolig. 

De udvalgte farver og nuancer kan dermed gå igen i både tilbehør, opbevaring og badeværelse tekstiler. Herudover kan du også vælge at skabe dybde i rummet, ved at male en enkelt væg i én farve, der kan skille sig lidt ud. 

Dette giver små badeværelser inspiration, da det skaber mere liv og en dynamisk fremtoning i badeværelset.

Skab en spejleffekt

I ethvert fuldendt og velindrettet badeværelsesindretning er der et tilhørende spejl. Og især ved indretning af et lille badeværelse er spejlet uundværligt, da det er perfekt til at skabe en fornemmelse af mere plads. 

Spejle har mange funktioner på badeværelset. Udover det oplagte, som at kigge sig i spejlet og se om frisuren eller makeuppen sidder som det skal, så kan man også bruge spejle som dekoration eller til at visuelt snyde sig til et større og lysere rum. Spejle er derfor uundværlige på det lille badeværelse, da det giver små badeværelser inspiration og liv, samt skaber illusionen af flere kvadratmeter. 

Det er derfor anbefalet at benytte spejleffekten til, at få det lille badeværelse til at syne sig større end det reelt set er. Store spejle giver ekstra dimensioner til rummet, da både dagslys og kunstigt lys vil reflekteres med elegant effekt i spejlet. Mangler dit badeværelse et vindue, så er er godt stort spejl den bedste måde at erstatte dagslyset på badeværelset. 

Derfor er det anbefalet at du vælger dit spejl med omhu, for at skabe den perfekte spejleffekt ved indretningen. Spejle findes i dag i stortset eller faconer og størrelser. Du har derfor mulighed for at vælge lige netop den størrelse og form, der passer til netop lige din badeværelsesindretning. Et stort spejls får det som bekendt til at syne rummet større. Derfor er det en god ide at udskifte det traditionelle badeværelsesspejl med et større spejl ved indretning af små badeværelser.

Gør brug af pladsen

Orden og opbevaring er vigtigt, hvis man har et lille badeværelse, da rod vil skabe en uoverskuelig indretning, som vil få badeværelset til at syne meget mindre, end hvad man faktisk kan gøre det til. 

Uro og uoverskuelighed er store syndere, når man skal indrette et lille badeværelse. Uorden og rod vil nemlig mindske rummet og få, de få kvadratmeter til at syne af ingenting. Hvis du vil skabe mere plads og udnytte kvadratmeterne, så er det vigtigt at indtænke en masse kreative og smarte opbevaringsløsninger. Rod og småting skal helst kunne gemmes væk, for at skabe mere luft ved indretningen. 

Derfor er det vigtigt at udstyre rummet med hylder, kurve og knager så pladsen bliver udnyttet så meget som muligt og det ikke ser lige så rodet ud. Ved etablering af nyt badeværelse, er det en fordel at have gulvvarme, så man undgår radiatorer. Det vil nemlig mindske tendensen til at rode og du vil undgå at opsluge unødvendig plads.

Der findes et hav af badeværelses opbevaring, så du kan nemt skabe en praktisk og dekorativ indretning, som afspejler din personlighed og samtidigt også er effektiv. 

Der er nemlig en masse muligheder for at udvælge løsninger, som både opfylder krav til funktionalitet men også æstetik. Derfor er det anbefalet at du indretter dit lille badeværelse med god opbevaring så, at du bedst muligt kan udnytte de få kvadratmeter uden at det bliver for rodet.

Inspiration til badeværelsestilbehør

Det kan nemt virke uoverskueligt at både skal have indretning på badeværelset, med det som man faktisk skal bruge og samtidigt også gøre det personligt og hyggeligt.

Derfor kommer her lidt inspiration til, hvordan du kan gøre, hvis du nu skulle sidde helt fast med indretningen.

Badeværelsestilbehør

Badeværelset er ofte et nedprioriteret rum i hjemmet selvom det rent faktisk ofte, er det mest anvendte rum. Da vi alle bruger mere tid derude, end vi måske lige tror, så er det også vigtigt at gøre det lidt hjemligt og hyggeligt. 

Det kan dog nemt virke uoverskueligt og omstændigt at skulle forny badeværelset. Men sådan behøver det ikke at være. Med få ændringer og investeringer i funktionelt og dekorativt badeværelsestilbehør kan du nemt få rummet til at stråle og gøre lidt mere ud af det.

Lækkert tekstil

Du må endelig ikke glemme dét, der bidrager mest til fornyelse af badeværelset, nemlig tekstiler. Det kan nemt skabe en følelse af luksus og give det en helt anden fornemmelse, end bare at være, et badeværelse. 

Lige netop håndklæder er vigtige, for at skabe en følelse af luksus, også fordi de både ses og bruges ved ethvert besøg. Derfor er det vigtigt at investere i både lækre og bløde håndklæder i samme eller matchende toner, for at skabe et stilet look med et præg af wellness. 

Blot ved at udskifte dine håndklæder, får badeværelset en helt anderledes fornemmelse og et mere personligt udtryk. 

Og du må endelig ikke glemme det gamle badeforhæng, det fortjener da også opmærksomhed, da det nemt giver en helt anden stemning og det er heldigvis en enkel og overkommelig fornyelse. Der findes et utal af farver og materialer og mønstre hvilket betyder at du fremover kan forandre hele udseendet, blot ved at udskifte dét. 

Det samme gælder måtter, som også nemt kan være med til at skabe charme og personlighed. Disse små udskiftninger vil ændre hele fornemmelsen til luksus og velvære.

Håndklæderne skal jo også have et sted at hænge, så for at gøre det lidt lækkert, vil det være oplagt at vælge noget, som passer i stil med resten af badeværelset og det er heldigvis også en mindre udskiftning, det giver et helt andet look.

Og til det lidt mere kedelige, netop toiletbørste og toiletspand. Det er noget vi alle bruger, da det har en vigtig funktion. Så det er oplagt at gøre lidt ud af det, end bare at vælge noget i en kedelig beige farve. Begge ting burde matche med hinanden og hvis muligt, også resten af badeværelset. Men den klassiske er i rustfrit stål, da det både holder og ser godt ud. 

Og det er det samme for toiletpapirholder. Men det kan også ændre meget, blot ved også at vælge noget i for eksempel rustfrit stål. Når det handler om indretning på små rum, er det vigtigt at gøre det så ens som muligt, for enkelthed

Du skal jo også vaske hænder efter dit besøg og der kommer sæbedispenseren ind i billedet. Der kan man vælge design eller funktionalitet. Det oplagte ville at få den til at matche papirholder, toiletbørste og spand. Men det er mere hygiejnisk med en automatisk dispenser, så man ikke skal røre den hver gang, inden brug og efter besøg.

Del:

Relaterede artikler

Solceller til taget: den store guide

Solceller til taget er en bæredygtig og miljøvenlig løsning, der udnytter solens energi til at producere elektricitet. Solceller er små enheder, der er lavet af

Indsend din opgave