Omfugning af Murværk

Hurtig kontakt & Uforpligtende Tilbud

Læs mere om omfugning

Omfugning af murværk

Hvad koster udskiftning af fuger

Prisen på omfugning af murværk kommer meget an på hårdheden i de eksisterende fuger. I nogle ejendomme er fugerne rigtig hårde og så tager udkradsning af fugerne meget længere tid, end hvis fugerne er af almindelig styrke.

Vi tager altid uforpligtende ud til vores kunder når vi skal give en fast pris pr m2. Det er nemlig ikke muligt at give et seriøst bud på opgaven, før man har set den med egne øjne. 

Udskiftning af mursten eller reparationer af sætningsrevner vil også have en betydning på prisen, da opgaven kommer til at tage længere tid.

Omfugning af murværk - minimal vedligeholdelse

Med omfugning af murværket får du en utrolig stærk facade og samtidig bevarer man murstens looket, hvilket jeg synes har sin charme. Desuden er omfugning den form for facaderenovering, der kræver mindste vedligeholdelse.

Vandskuring og netpuds skal males fra tid til anden, for at holde sig skarp i farven. Hvorimod ved omfugning af huset får du en facade, hvor man typisk ikke vil have nogen form for vedligeholdelse de næste mange år. 

Så hvis facaden trænger til en kærlig hånd, og du vil have mindst mulig vedligeholdelse, er en omfugning den helt rigtige løsning til dig.

Omfugning af hus eller anden facaderenovering

Når murstensfacader får noget alder, er det meget naturligt at man skal til at renovere facaden. Men det kan være svært at beslutte sig for om man skal vælge fugning af murværk, vandskuring, netpuds eller facadeisolering.

Det kommer ikke kun an på hvad man kan lide. Det kommer også i den grad også an på hvordan facadens nuværende tilstand er. Hvis facaden er meget medtaget, er det måske ikke en omfugning, der er den bedste løsning.

Når vi skal give pris på en opgave, tager vi altid gratis ud til kunden, for at afdække behov og finde ud af hvilken form for facaderenovering, der passer bedst til opgaven.

Fugning af murværk forlænger levetiden på huset

Ved at få omfuget huset, sikrer du dig at der ikke kan komme vand ind gennem huller og revner i murværket. Det er en rigtig god ide at være på forkant, så man kan undgå mange af de kedelige ting, der kan ske, ved at ignorere problemet.

Når murværket arbejder kan der sagtens opstå sætningsrevner og revner i fugerne generelt. Det er helt naturligt, men det er noget der skal tages hånd om. Med årene bliver de også mere porøse, og der er det en fordel at få foretaget en omfugning.

Ved omfugning af murværk, giver du facaden rigtig mange ekstra år at “leve i” og du sikrer dig at der ikke kommer vand, fugt og skadedyr ind i isoleringen.

Omfugning af murværk
Omfugning af murværk

Udkradsning af fuger

Det betyder utrolig meget for holdbarheden i fugerne, at man laver en udkradsning af de eksisterende fuger, inden man omfugning af murværket.

Når der skal udkradses, skal man minimum fræse 15 – 20 mm af de gamle fuger ud. Mange steder, er der slet ikke er fræst nok ud, og så får man nogle problemer med styrken i fugerne. Prisen på udkradsning af fuger svinger meget afhængig hårdheden i de eksisterende fuger.

Omfugning af murværk prisen pr m2 er typisk 100 – 150 kr lavere, hvis man selv fræser fugerne ud på egen hånd. Alt man skal bruge er en industristøvsuger, nogle vinkelslibere, med mundstykke og en masse fræsehoveder. Hvis fugerne er meget porøse, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at fræse dybere end de 20 mm.

Kan man selv udføre en omfugning

Det er svært at svare på om man selv kan udføre en omfugning af huset. Det kommer an på om man ved hvad man har med at gøre, og om man har prøvet det nogle gange før. Det er også nødvendigt at have det rette udstyr for at få et godt resultat.

Fordelen ved at benytte en murer til opgaven, er at vi ved 100% hvordan opgaven skal gribes an. Hvis fugerne ikke er udkradset nok, eller man ikke trykker fugerne tilstrækkeligt, kan der trænge fugt ind i konstruktionen.

Fordele ved omfugning

Har du tænkt over

Book et gratis møde med vores facade specialist