Pudsning af vægge

Hurtig kontakt & Uforpligtende Tilbud

Læs mere om pudset facade

Tyndpuds

Inden pudsning af facade

Inden man giver murværket facadepuds, skal man sikre sig at facaden er helt ren, fri for salte, maling og alger. Man skal også sikre sig at der ikke sidder løs puds, der gør at man ikke får den optimale hæfteevne. Man kan bruge en finkornet betonsliber til at rense facaden helt fri for løs maling, puds og andre løse partikler. 

Til at fjerne algevækst og mos, kan man bruge alt-rens fra Skalflex. Alle sætningsrevner skal behandles, så de ikke kommer igen, i den ny pudsede facade. Eventuelt ødelagte mursten og fuger skal skiftes og fuges om.

Hvad koster pudsning af væg pr. m2

Prisen på at få pudsning af vægge svinger meget afhængig af flere ting. For det første kommer det an på hvordan facadens nuværende tilstand er. Nogle facader kan man gå nemt til, andre facaden skal slibes og repareres inden. Jo mere forarbejde der er, jo længere tid vil det tage, og det afspejler sig i prisen.

En anden ting der går ind og bestemmer prisen, er antal kvadratmeter. Hvis der kun er enkelte kvm. der skal pudses, vil det være en højere pris pr. m2, end hvis det er et helt hus. Det kræver at man har været ude at se opgaven, før man kan give en pris. Send din opgave ind, så tager vi et uforpligtende møde omkring din facade.

Hvorfor vælge at få pudset huset

Der kan være flere grunde til at få pudset facaden, er den rigtige løsning for dig. Det kan enten være fordi stenene er meget slidte eller skaller af.  En stor fordel er at du får en facade der er helt ny. Det gør meget ved helhedsindtrykket på huset.

Ulempen ved at vælge pudsning af væggene kan være at det kræver noget mere vedligeholdelse end ved en vandskuring eller omfugning. Afhængig af hvor slem facadens tilstand er kan man tit løse problemet ved en vandskuring eller en omfugning, hvis murstenene er pæne nok og du vil have mindst mulig vedligeholdelse. Send opgave ind så kommer jeg uforpligtende ud og kigger på opgaven.

Vedligeholdelse af pudsede facader

Ved at holde øje med facaden og sørge for at vedligeholde den løbende, forhindrer du en større skade. Det er vigtigt at du holder øje med om der kommer nogle skader eller revner.

Hvis der er revner over døre og vinduer, er det typisk en sætningsskade. Det skal udbedres, så huset forbliver stærk i konstruktionen. Hvis man ikke vedligeholder sin facade, kan skaderne blive værre hvis der trænger fugt ind.

Pudsning af vægge
Tyndpuds

Pudsning af hus - Hvilke muligheder har jeg?

Der er overordnet set 3 forskellige muligheder i forhold til at pudsning af vægge. Hvilken en der er bedst, kommer an på forholdene, budgettet og krav til udseendet.

Tyndpuds

Filtsning og vandskuring er det man kalder for tyndpuds. Tyndpuds udføres ved at man trækker et tyndt lag puds på, ca. 2-3 mm. Efterfølgende kører man det sammen med et filtsebræt, indtil man får en flot og ensartet overflade.

Grovpuds

Grovpuds kaldes grovpuds, fordi det det giver en meget grov overflade, der typisk udføres indendørs. Det grov overflade er ikke det pæneste, derfor bliver det kun brugt steder, hvor der skal et andet lag ud over, f.eks vandskuring eller fuldspartling

Netpuds

Netpuds er godt til gasbeton, eller tilbygninger i leca. Det giver en helt utrolig stærk overflade, da glasfibernettet i grundpudsen fungerer som et armeringsnet. Netpudsning afsluttes altid med en vandskuring, for at give en flot finish.

Du får en bedre ejendomsvurdering

Hvordan man pudser en væg, kommer an på hvilken type væg det er. Ved gasbetonhuse skal man altid pudse med net i grundpudsen, også kaldet netpuds. Nettet giver en utrolig stærk facade, der afsluttet med en filtsning / vandskuring.

Hvis der er puds på væggene i forvejen skal man fjerne alt løs puds inden man pudser op i strandmørtel. Skal du pudse et hus, bygget i mursten eller lecaterm, skal du kaste ud først. Når det er tørt, kan man gå i gang med at lave ledere man kan pudse efter.

Fordele ved et pudset hus

Har du tænkt over

Book et gratis møde med vores facade specialist