Renovering af hus

Hurtig kontakt & Uforpligtende Tilbud

Trænger huset til en overhaling?

Renovering af huset giver ejendomsværdien vokseværk

Ligegyldigt hvor stor eller lille din renovering af huset eller lejlighed er, vil det altid betyde et øget ejendomsværdi. Jo mere omfattende din renovering er, jo mere øger den værdien af din bolig, til en vis grænse, naturligvis.

Nogle rum i din bolig giver utrolig meget værdi, hvor andre måske ikke har helt samme effekt. Køkken og bad er de rum, der giver din ejendomsværdi det største boost. Det er selvfølgelig også boligens dyreste rum, så det giver meget god mening. 

Selvom du ikke renoverer for ejendomsværdiens skyld, eller med salg af boligen for øje, så kan en sund ejendomsværdi være rigtigt dejlig, hvis du på et tidspunkt alligevel påtænker at skifte bolig. 

Allervigtigst er det dog, at den værdi en bolig renovering giver dig, er bedre plads, bedre rumfordeling, plads til både hverdag og fest og et socialt samlingspunkt for dig og din familie.

Renovering på flere niveauer

Går du med tanker om en renovering af huset, skal du læse med her. Det er helt sikkert en stor mundfuld at gå i gang med en hel eller delvis renovering af hus / ombygning af hus, derfor har murerfirmaet.dk samlet de gode råd, de nyttige tips samt alt det du bør og skal vide, før du søsætter dit projekt.

Overordnet kan man tale om 3 forskellige vinkler på renoveringsprojekter, på hver deres niveau og med de love og planer, der findes på de forskellige områder. Overordnet gælder det, at du sikrer dig at det byggefirma, som skal stå renoveringen af din bolig, er bekendt med alle regulativer og al lovgivning på området. Hos Murerfirmaet holder vi os naturligvis løbende opdateret på alle love og regler, så vi kan informere dig om, hvilke ting du selv skal have styr på, så klarer vi resten. Du skal også vide, at der er forskel i reglerne for renovering af hus og renovering af lejlighed. Så vær sikker på at dine informationer gælder for netop din type bolig.

 • Renovering af bolig

Her er der tale om renovering af din boligs eksisterende grundplan. Det kan for eksempel være renovering af badeværelse, køkken eller din facade. Det kan også være en komplet totalrenovering af hele din bolig. Ved denne type renovering er der ikke voldsomt mange regler, der skal tages højde for. 

 • Ombygning af bolig

Ved en ombygning af din bolig, laver du ændringer i din eksisterende grundplan. Det kan være etablering af et køkken-alrum, en større stue, en ny og flot trappe til førstesalen eller måske ønsker du færre, men større værelser. Her skal der fjernes og flyttes vægge, etableres nye døre og lofter.  Har du svært ved at finde den helt rigtige løsning, du er måske ikke helt klar over, hvilke vægge der er bærende eller hvad du finder under den gamle linoleum. Så vil det være en rigtig god løsning, at tale med en arkitekt. Arkitekten har styr på de bærende vægge og andre vigtige faktorer, i forhold til din ombygning. Desuden har han eller hende stor erfaring i at finde den grundplan, der giver dig det bedste resultat. Ved en ombygning, kan mængden af regler variere, alt efter ombygningens karakter.

 • Tilbygning til bolig

Ved en tilbygning udvider du din eksisterende grundplan. Har du brug for et ekstra badeværelse, en teenage afdeling eller en hel lille separat bolig, er det en tilbygning til din eksisterende bolig du skal have. Her bør du alliere dig med en arkitekt, der kan lave tegningerne til dig. Når byggefirmaet går i gang, har de nemlig brug detaljerede byggetegninger. Ved en tilbygning er der flere regler, der skal tages hensyn til.

Hvem er Murerfirmaet

Murerfirmaet er et solidt og velfunderet Sjællandsk byggefirma med kontorer i både Næstved og på Amager i Hovedstadsområdet. Vi er en sammentømret flok af  professionelle fagfolk med både solide faglige kompetencer og mange års erfaring. Vi varetager alle tænkelige opgaver indenfor boligrenovering, herunder ombygning og tilbygning. Udover det, så udfører vi alle former for facadeisolering og facaderenovering.

Vi renoverer naturligvis også badeværelser og andre enkeltrum i din bolig. Vi står altid klar med råd og vejledning til dit renoveringsprojekt og vores brede erfaring gør, at vi til enhver tid kan vejlede dig i alle renoverings faser.

Professionelt og effektivt tages der hånd om alle henvendelser fra både nuværende og nye kunder. Godt samarbejde og tæt kundekontakt i alle former for boligprojekter er for os en helt naturlig ting. Derfor tager vi altid på hjemmebesøg hos dig, før vi giver dig et gratis og uforbindende tilbud på din opgave. Ved hjemmebesøget vil du og vores byggeleder have en konstruktiv dialog omkring dit projekt.

Vi spørger ind til mange forskellige ting vedrørende dit projekt. Materialer, sanitet, forventet tidsplan, tegninger fra arkitekten og dit forventede budget er nogle af de ting, vi vil spørge om. På den måde får vi erfaringsmæssigt bedst overensstemmelse mellem dine ønsker og vores tilbud til dig. Vi vil naturligvis udarbejde en køreplan for dit projekt, som giver dig en god idé om varigheden af de forskellige faser og hvornår tiden nærmer sig, til du kan nyde dine nye omgivelser.

Hvad koster et nyt badeværelse
Renovering af hus

En renovering giver nyt liv til din bolig

Ser man bort fra de afgrænsede og forholdsvis små renoveringsprojekter, som for eksempel renovering af trappe eller eller nyt gulv i køkkenet, er en renovering af din bolig nærmest altid et produkt af længere tids overvejelser, og heldigvis for det. 

En renovering er en stor post, både på budgetkontoen og på forventningskontoen, og der er kun et forsøg på at opnå det resultat, du så længe har drømt om. 

 

Søg alt den inspiration du kan, når du skal have lavet en totalrenovering af huset. Klip billeder ud af blade, tag billeder af miljøer i boligbutikkerne, find dine farver og materialer og videregiv dine ønsker til både arkitekt og byggefirma. Lav eventuelt et mood board, hvor du klipper og klistrer materialer, farver og billeder på, meget gerne med tekst i punktform.

For eksempel “spisebordsplads til 12 personer” eller åben biopejs midt mellem stue og spisestue”. Det er en rigtig god måde at bevare overblikket på, samtidig med at du kan gå i detaljer senere hen i projektet.

5 gode råd når du renoverer din bolig

Når du går i gang med en renovering, ombygning eller tilbygning, er det en god idé at tænke værdi til dig og din familie ind i din renoveringsplan. Som udgangspunkt vil alle former for renoveringsarbejder tilføre din bolig værdi, men nogle selvfølgelig mere end andre. Her giver vi dig 5 gode råd, som du bør tage med i overvejelserne, inden du går i gang med dit renoveringsprojekt. 

 

 • Giv god energi til din bolig

Energioptimering er både godt for din bolig, din pengepung og miljøet. Begrebet dækker alt, lige fra isolering af vægge, gulvvarme, valg af varmekilder og til vandbesparende tiltag. Grøn energi er et begreb som de fleste danskere har hørt om, men måske ikke lige har helt styr på. Ved at vælge energibesparende materialer og udstyr og vurdere alternative varmekilder, som for eksempel solpaneler eller varmepumper, kan du fremover spare rigtig mange penge på dit forbrug af el, vand og varme. 

 

 • Tilfør din bolig lys og liv

Etablering af et stort vinduesparti i stuen eller ovenlysvinduer i den lange fordelingsgang giver masser af naturligt lys i din bolig. Naturligt lys er den bedste måde at skabe en indbydende hjem på. De naturlige lysindfald tilfører din bolig åbenhed og områder, der indbyder til at inviterer naturen indenfor, med vinduespartier der åbner helt op mod terrassen eller din altan. På den måde kan din bolig virker meget større, fordi dit udendørsareal pludselig er i symbiose med dit indendørsareal. 

 

 • Giv din bolig plads til fællesskabet

Igennem tiderne er ønsket om store, fælles, rum blevet mere og mere udtalt. Køkken-alrum, stue og spisestue i et rum, samtalekøkken eller det helt store areal, hvor både køkken, spisestue og stue flyder sammen med naturlige overgange mellem afdelingerne. Her kan du lave mad og samtidig holde øje med de små, der leger i stuen. Du kan invitere på et glas ved køkkenøen, mens de sidste forberedelser til festmiddagen ordnes. Her kan familie, gæster, venner eller ungernes klassekammerater bevæge sig mellem afdelingerne, uden at gå glip af fællesskabet. 

 

 • Tilfør din bolig værdi med et ekstra badeværelse

Har din bolig et enkelt badeværelse og er familien vokset eller på vej til at vokse, vil et ekstra badeværelse eller et gæstetoilet være en gave sendt fra himlen. Ikke mere stress om morgenen, ikke mere stress om aftenen, ikke noget stress når du venter gæster. Et gæstetoilet er som oftest mindre og knap så udstyret som det primære badeværelse. Har du brug for det, kan en bruseniche være en god  mulighed for, at to personer i din husstand kan tage bad samtidig, men i hver deres badeværelse. Et nyt badeværelse kan mindske presset på dit eksisterende badeværelse og samtidig tilføre din bolig rigtig god værdi.

 

 • Giv din bolig et udvendigt løft

Det er på sin vis synd og skam, at renovere indendørs uden også at renovere udendørs, specielt hvis du renoverer et fritliggende hus. Det er lidt som at købe et nyt jakkesæt eller en ny festkjole og så tage den gamle, slidte frakke på udover. En facaderenovering vi helt sikkert både skabe værdi for boligen og for dig og din familie. Et sted man har lyst til at komme hjem til og som i sin nye pragt giver dig lyst til at træde indenfor.

Renovering med videresalg for øje

Det er de færreste, der går i gang med en omfattende renovering af huset med videresalg for øje.  Det er nemlig sjældent at indsatsen, både i forhold til tid og økonomi, giver det ønskede resultat på bundlinjen. Derimod kan mindre renoveringsprojekter vise sig at være en rigtig god  idé, hvis du ønsker at øge værdien af din bolig med henblik på videresalg. Her er det naturligvis vigtigt, at du undersøger markedet i dit område, for at finde ud af, hvad køberne falder for. Her hos Murerfirmaet ser vi, at der er visse renoveringer, som giver dig virkelige gode muligheder, for at efterfølgende at sælge din bolig til din ønskede pris.

 

 • Renovering af boligens køkken og bad

Køkken og bad er de rum, som potentielle købere vil vægte højt i deres valg af bolig. Det er også de rum, som tilfører din bolig den største økonomiske værdi, derfor er det vigtigt, at de er tidssvarende og appellerende.

 

 • Renovering af boligens fællesarealer

Store og luftige fællesarealer, som for eksempel et køkken-alrum er i høj kurs hos de fleste købere. En forældet indretningsplan, med en spisestue, en stue og et køkken, opdelt i separate rum er ikke længere på ønskelisten. Her kan en ombygning af din bolig, så den fremstår åben og lys, med gavmild plads til samvær med familie og venner, være et rigtigt godt valg.

 

 • Facaderenovering

Den ydre fremtoning af din bolig, er det første potentielle købere ser, derfor kan en nedslidt facade, revnede mursten eller afskallet maling give dem et negativt førstehåndsindtryk. Det kan i sidste ende betyde, at din bolig bliver fravalgt. En facaderenovering kan derfor vise sig, at være en vigtig faktor, når du renoverer med henblik på videresalg. 

Vælg det rigtige murerfirma til renovering af huset

Når du skal vælge murerfirma til renovering af huset, er der flere ting du skal være opmærksom på. Med mindre du vælger et af de helt store entreprenørfirmaer, skal din murer samarbejde med flere forskellige partnere som for eksempel maler, tømrer og elektriker. Her er det vigtigt at sikre dig, at parterne er vant til at samarbejde om de forskellige projekter. Det er din sikkerhed for, at både tidsplan og budget holder hele vejen til det færdige resultat står klar til brug. 

Hos Murerfirmaet har vi udvalgt vores samarbejdspartnere nøje og gennem flere års samarbejde, kender vi hinandens kvaliteter og ved, at den faglige viden er helt i top. Deadlines er en helt naturlig ting i vores branche, derfor kommer de ikke bag på hverken os eller vores samarbejdspartnere.  Vi tager dig med på rejsen gennem hele renoveringen, så du altid er velinformeret om projektets fremskridt. Vi ønsker, at der er overensstemmelse mellem dit endelige produkt og den proces der, i fællesskab mellem os og dig, har banet vejen til din drømmebolig.

Book et gratis møde med byggelederen