Statiske dokumenter og beregninger er nødvendige

Hvis du står over for et byggeprojekt, hvor du har brug for statiske beregninger og et ingeniørprojekt. Så er denne artikel lige noget for dig.

En bygnings bærende konstruktioner skal opfylder alle krav til bærende konstruktioners styrke og anvendelighed som de statiske beregninger har til formål at vise, de udgør nemlig en del af den statiske dokumentation.

Beregningstallene dokumenterer, at anvendelse og sikkerhed af bygværkets konstruktioner opfylder alle normer og standarder og er i fuld overensstemmelse hermed. 

Få hjælp til statiske beregninger af en konstruktionsingeniør der har stor erfaring med at udarbejde den nødvendige dokumentation og specialist i bærende konstruktioner inkl. stabilitetsberegninger.

Her skal du bruge statiske beregninger

Statiske beregninger bruges ved alle byggerier og de anvendte elementer der bruges. Lige fra et vinkelbeslag der samler konstruktionstræ, til beregning af en brokonstruktion.

Det kan også være statiske beregninger af en tilbygning eller hus eller hvor der skal beregnes på den overordnede stabilitet, murværk, funderingen, tagkonstruktionen og forankringen af denne. Derudover skal der også beregnes på alle bjælker og søjler der indgår i byggeriet. Her udføres så en samlede statiske dokumentation, som samler alle beregningerne i et dokument, som eventuelt kommer til at indgå i en byggetilladelse. 

En konkret beregning kan være statiske beregning af hvor der skal nedrives en bærende væg eller en statiske beregning af bjælke, her vil en statiske beregning angive hvor stor den bærende bjælke skal være, for at modstå de aktuelle laster den bliver udsat for. Lasterne kan være alle de førnævnte laster, som tilsammen giver den endelige dimension.

Hvad er statiske beregninger?

Statiske beregninger anvendes ved alle byggerier, til at beregne styrke og deformationer af alle bærende elementer der er udsat for last. De statiske beregninger sikre ligevægten af et byggeri, så et byggeri ikke flytter sig under lastpåvirkning. Og de statiske beregninger er læreren om ligevægt af et lastpåvirket element – der modsat dynamiske ikke bevæger sig.

Af forskellige laster skal nævnes:

  • Egenvægt – Vægten af alle oven liggende elementer som en konstruktion skal bærer.
  • Naturlaster – Fx Sne og vind.
  • Nyttelast – Last fra personer, møbler og alt flytbart.
  • Ulykkeslast – Fx brand og eksplosion

Af bærende elementer skal nævnes:

  • Bjælker
  • Etagedæk
  • Fundamenter
  • Spær
  • Søjler
  • Vægge

De statiske beregninger, somme tide også bare kaldet ingeniørberegninger, sikre at alle de bærende konstruktioner kan modstå de laster, som de bliver udsat for i løbet af deres levetid.

Som privat kan du få statiske beregninger 

Har du en ide om at ville bygge nyt, bygge om eller måske bare bygge til? I så fald har du brug for en udarbejdelse af statiske beregninger, som kan være alt fra en enkelt bjælke, til det helt store ingeniørprojekt til din nye bolig.

De statiske beregninger udgør en del af den statiske dokumentation, der skal udarbejdes i forbindelse med dit byggeprojekt og sikre at konstruktionen lever op til normkravene. I DAG

Statiske beregninger bruges også af professionelle og til erhverv 

Er du entreprenør, producent eller arkitekt har du måske brug for f.eks. stabilitetsberegninger, femberegninger, eller andre typer af ingeniørberegninger, er du meget velkommen til at kontakte os, vi er gerne behjælpelige indenfor alle konstruktionsmaterialer, aluminium, beton, murværk, stål & træ. Samt rådgive dig og udføre de nødvendige beregninger og tegningsmateriale, der sikrer et færdigt byggeprojekt af høj kvalitet. 

Vi samarbejder allerede med flere forskellige entreprenører, arkitekter samt håndværksmestre, og opstarter gerne flere nye samarbejdspartner. Calceku ApS kan være behjælpelig indenfor alle konstruktionsmaterialer, aluminium, beton, murværk, stål & træ. De kan rådgive dig og udføre de nødvendige beregninger og tegningsmateriale, der sikrer et færdigt byggeprojekt af høj kvalitet.

Del:

Relaterede artikler

Solceller til taget: den store guide

Solceller til taget er en bæredygtig og miljøvenlig løsning, der udnytter solens energi til at producere elektricitet. Solceller er små enheder, der er lavet af

Indsend din opgave