Thermozell er det nyeste skud på stammen over de lette betoner. Faktisk vejer Thermozell kun en femtedel af den konventionelle beton, men er fuldt ud lige så stærk. Samtidig er Thermozell et miljørigtigt og bæredygtigt produkt, både for der er anvendt genbrugsmaterialer og fordi det igen kan knuses og genanvendes. 

Her får du alt at vide om Thermozells helt unikke egenskaber, så du er bedre klædt på til at træffe det bedste valg når du skal i gang med dit byggeprojekt. 

Flamingokugler gør hele forskellen

Ved de forskellige typer af eksisterende lette betoner, som letbeton, gasbeton, porebeton eller multiplader er der brugt forskellige alternativer til gruset, som blandes i den konventionelle beton. Grus er tungt, så derfor har man benyttet andre former for fyld, ved de lettere betontyper. 

Thermozell anvender genbrugte, overfladebehandlede EPS kugler, bedre kendt som flamingo kugler. Kuglerne kommer fra genbrugspladser og hvidevareforhandlere i hele Danmark. Ikke nok med at det er bæredygtigt og miljøvenligt, da kuglerne ellers bare ville være røget direkte til forbrænding, så er det faktisk super smart at anvende de brugte flamingokugler. 

Det er smart fordi det brugte EPS granulat allerede har været udsat for luft og dermed antaget sin endelige form. Nyproduceret granulat vil nemlig udvide sig, når det udsættes for luft. Dermed er der garanti for, at Thermozell altid beholder den form, det er blevet udlagt i. 

Desuden har granulatet en helt naturlig isolerende evne fra granulatet, der er naturligvis et ekstra plus for ethvert byggeri. Du kan derfor på sigt spare dig for både daglige bekymringer og uforudsete udgifter, der er også et ekstra plus for enhver boligejer. 

Her kan du anvende Thermozell

Thermozell kan anvendes på helt samme måde, som både den almindelige beton og letbetonen. Styrken er den samme, trods den meget lavere vægt. 

En stor fordel er, at Thermozell er pumpbart. Det kan derfor pumpes ind lige der, hvor der er brug for det. Pumpningen foregår både lettere og hurtigere end med den konventionelle beton. Med en vægt på kun 20% af den normal beton, betyde det at ved renovering af ældre boliger, der ikke er bygget til at modstå for meget vægt i konstruktionen, er Thermozell en oplagt løsning. Det samme gør sig gældende ved etageadskillelser, tagkonstruktioner og parkeringsdæk. 

Ved rum der etableres med gulvvarme, er der rigtig mange fordele ved at anvende Thermozell og skal du bygge tagterrasse er det lette produkt også helt optimalt. Skal vi kort opsummere, er Thermozell perfekt 

Der er mange fordele ved at benytte Thermozell til dit byggeprojekt

Thermozell har været anvendt i mange lande i de sidste år 20. I Europa har blandt andet Tyskland, Østrig og Sverige anvendt produktet i de sidste 15 år, og gør det stadig. Heldigvis får flere og flere danskere også øjnene op for de mange kvaliteter, som produktet besidder. Derfor anvendes produktet mere og mere, både i forbindelse med nybyggeri og renoveringsopgaver og både i private og erhvervsrelaterede projekter. 

Om du er nybygger, tilbygger eller skal renovere et eller flere rum, er Thermozell thermobeton en seriøs overvejelse værd. Ikke kun fordi produktet er bæredygtigt, men simpelthen fordi det giver dig en masse fordele, både mens projektet står på og når det er færdigt.

Få optimal udnyttelse af gulvvarmen

Skal du i gang med nybyggeri, en tilbygning, hvor der måske også skal etableres et nyt badeværelse, så kan det have stor værdi for dig, at tænke Thermozell ind i dine byggeplaner. 

Gulvvarme der er nedlagt på Thermozell, har en reaktionstid, der er op til 5 gange hurtigere end hvis man bruger konventionel beton. De skyldes at varmen holder sig til de øverste ca. 4 cm, så du ikke skal opvarme helt ned til 20 cm af undergulvet. 

Når du anvender Thermozell, kan du nemlig lægge gulvvarmeelementerne ovenpå og nøjes med at dække med 4 cm. tyndpuds. Det giver både en helt utrolig effektiv varmeudnyttelse og en hurtig opvarmning af dit gulv. Med andre ord ender varmen der, hvor du har brug for den og ikke langt nede i terrændækket, så du undgår at fyre for fuglene.

Bygger du til i form af en udestue eller et nyt badeværelse, er Thermozell med gulvvarme det helt ideelle valg, da du som oftest ikke behøver andre varmekilder i din tilbygning.  Desuden kan du vælge en hvilket som helst belægning til dit topgulv. Thermozell er formfast, så ingen knirken fra de flydende trægulve eller revnede eller ustabile fliser eller klinker.

Derfor er Thermozell perfekt til terrændæk

Ved nybyggeri eller tilbygning, skal der etableres et terrændæk. Terrændækket er den del af huset, der begynder ved jordoverfladen og som slutter med det rå betongulv. Der er mange regler for, hvad et terrændæk skal bestå af, derfor er det altid bedst, at du anvender et professionelt murerfirma til at støbe dækket. De mange forskellige lag og armeringer, skal lægges i en speciel rækkefølge og tykkelse, for at beskytte boligen mod blandt andet fugt og radon og der stilles også store krav til varmeisoleringen. 

Der kan anvendes konventionel beton, letbeton eller Thermozell i terrændækket. Mange vælger at støber et letbetondæk, da letbeton har bedre isolerende egenskaber end den gammeldags beton. Med Thermozell får du en endnu bedre isoleringsevne samtidig med, at byggetiden forkortes. Thermozell tørrer nemlig hurtigt, så du sparer tid og penge, for der er kun tale om få dage fra gulvet er støbt, til du kan gå på det. 

Desuden har du frit valg på alle hylder med et Thermozell betondæk. du kan nemlig vælge lige nøjagtig det topgulv du har udset dig. Om det er et flydende trægulv, væg til væg tæppe, vinyl eller et specialdesignet epoxygulv, alt kan lægges ovenpå Thermozell.

Bæredygtighed i byggeriet

Der bygges flere og flere boliger med øje for både sundhed, bæredygtighed og ressourcer. De grønne byggerier er efterspurgte, Ikke fordi de er billigere nu og her, men fordi de er billigere på sigt og samtidig tager højde for et sundt indeklima og genanvendelige materialer i byggeriet. 

I dag bygger vi også for fremtiden og med tanke for både miljø, klima og de næste generationer. Vi er blevet oplyst om skadeligt radon, der siver fra undergrunden, om helbredsmæssige problemer ved længerevarende fugt og skimmel i boligen og om de tunge, økonomiske konsekvenser der kan komme, såfremt vi springer over, hvor gærdet er lavest. 

Her spiller et produkt som Thermozell en stor rolle. Blandt produktet mange gode egenskaber er blandt andet en høj grad af bæredygtighed. Flamingokuglerne der bruges, er primært genanvendte og skal boligen eller tilbygningen engang jævnes med jorden, kan thermozell knuses og genanvendes igen. Kuglerne, der normalt forbrændes, får dermed nyt liv og der spares på CO2 udslippet. 

De isolerende egenskaber gør, at du kan spare mange penge på varmeregningen, det er et igen et stort plus i disse tider, hvor der er meget fokus på energiforbrug og alternative energiformer. 

Ved at etablere et Thermozell terrændæk, får du både et mere isolerende underlag og du får samtidig fuld udnyttelse af en indlagt gulvvarme. Det betyder, at du meget hurtigere mærker varmen og at du samtidig kan spare på varmegraderne.  

Desuden kan du være helt rolig og forvisset om, at du og din familie tilbringer jeres hjemmeliv i trygge og sunde omgivelser. Man behøver ikke være klimatosse eller grøn ekstremist, for at se fornuften i en sund og miljøvenlig bolig.

Murerfirmaet kan råde og vejlede dig til den bedste løsning

Det kan være svært at holde rede i alle de forskellige muligheder der findes, når der skal bygges nyt, bygges til eller renoveres. Du har sikkert fået velmente råd af naboerne eller kollegaerne allerede, som har, eller kender nogen der har, været i gang med et byggeprojekt. 

Det kan nærmest umuligt at skelne skidt fra kanel, når advarsler og råd kommer i en lind strøm. Alle har en mening, men hvem har løsningen på netop dit projekt og dine behov?

Hos Murerfirmaet har vi mange års erfaring i at vejlede vores kunder på bedste vis. Desuden er vi Thermozell forhandler og det betyder, at vi kan give dig en kvalificeret og professionel rådgivning omkring brugen af Thermozell til netop din byggeopgave. Vi kan vejlede dig både om Thermozell pris i forhold til nu og her besparelser på byggetiden og dermed besparelser på dine budgetterede udgifter, vi kan også vejlede dig om dine besparelser på sigt, i forhold til lavere forbrugsudgifter.

Husk, vi tilbyder altid et gratis og helt uforpligtende tilbud på din opgave, uanset omfang og budget. 

Dit forsikringsselskab er glad for Thermozell

Thermozell er anbefalet af forsikringsselskaberne og det er der en grund til. I vådrum, bryggers eller køkken, hvor der kan opstå brud på vandrør eller anden form for vandskade, er du nemlig godt sikret, specielt hvis du har gulvvarme.

Fordi gulvvarmen ligger i det øverste lag tyndpuds, påvirkes den ikke ved en eventuel vandskade. Det er kun topgulvet der kan blive skadet, undergulvet skal sådan set bare have lov at tørre op igen, før der igen kan lægges nyt topgulv på. Det er en besparelse der batter, både i tid og i kroner. 

Med Thermozell oplever du heller ikke, at  undergulvet synker og dermed fjerner du risikoen for,  at klinker eller gulvfliser revner. Samtidig er din bolig generelt godt beskyttet mod fugt, grundet produktets isolerende egenskaber. Alt sammen noget, som ethvert forsikringsselskab synes rigtig godt om. Desuden er du også fri for at bekymre dig om din boligs ve og vel, det giver en dejlig ro at vide, at dit materialevalg betyder en større sikkerhed på netop de områder, hvor det det eller kan betyde endeløse reparationer og forsøg på udbedring af småskader og ujævnheder. 

En prisrigtig og konkurrencedygtig løsning

En Thermozell pris er betinget af mange andre faktorer, da produktet i sig selv ikke er billigere end de øvrige betontyper på markedet. Det siger næsten sig selv. Prisen er dog fuldt ud konkurrencedygtig, såfremt man medregner de mange besparelser produktet genererer i selve byggeprocessen og tiden herefter. Her får du nemlig

I det hele taget vil brugen af Thermozell forkorte byggeriet, med deraf følgende besparelser på både materialer og øvrige omkostninger. Det er ikke sikkert at bundlinjen ændrer sig markant i forhold til anvendelse af konventionelle materialer, til gengæld får du en bolig, der både er miljøvenlig og besparende nu og her, men også på langt sigt.

Specielt i forhold til etagebyggerier er tid ofte en tungtvejende faktor. Her kan der med fordel anvendes Thermozell, både på grund af den hurtige tørretid, men også på grund af den hurtigere indpumpning. Etagebyggerierne etableres ofte med gulvvarme, hvor der yderligere kan optimeres på både tid og materialer. Med Thermozell fjernes både risikoen for beskadigede eller knirkende gulve og omfanget af følgeskader ved en eventuel vandskade. Det er faktisk nogle af de hyppigste klager ved de efterfølgende gennemgange af det færdige byggeri. 

Desuden har produktet ikke, i den tid det har været anvendt i Danmark, modtaget nogen produkt klager. Det er vist det bedste kvalitetsstempel noget produkt kan få. Det er i hvert fald en meget tungtvejende faktor, som kan spare dig for mange hovedbrud og ærgrelser i fremtiden. 

Book tid til et indledende byggemøde

Er tiden ved at være moden til et indledende møde om dit projekt, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi kommer til dig, så vi ved selvsyn kan se, din nuværende bolig eller din grund. Det giver os nemlig et meget bedre billede af projektets omfang, når vi skal kalkulere et professionelt og objektivt tilbud til dig. 

Som altid er tilbuddet gratis og uforpligtende, det er din sikkerhed for det bedste samarbejde.