Hvad koster et nyt badeværelse

Den ultimative guide til

Hvad koster et nyt badeværelse

Omkostningerne forbundet ved et nyt badeværelse svinger utrolig meget afhængig af hvad du skal have lavet. Derfor har jeg lavet den ultimative guide til dem der skal have bygget, ombygget eller renoveret badeværelset.

 • Etableringen af et nyt badeværelse koster ca 150.000 – 300.000 kr.
 • Komplet badeværelse renovering koster typisk 25.000 – 35.000 kr. pr. m2
 • Modernisering af badeværelset koster 10.000 kr. og opefter.

I forhold til at forbedre værdien på boligen, er et ekstra badeværelse et stort plus. Hvis man kun har et enkelt badeværelse i forvejen, vil du hurtigt opdage hvor lækkert det er at have et ekstra, specielt når man har gæster.

Men da badeværelset er det dyreste rum i hjemmet at bygge eller renovere, kan det blive nødvendigt at prioritere. Det betyder meget for din badeværelse pris om du skal have skjult rørføring, væghængt toilet og store italienske fliser til over 1000 kr. pr. m2, eller du vælger standart udstyr.

Overvejelserne omkring badeværelset

Udover en køkkenrenovering er et nyt badeværelse den største boligforbedring du kan foretage i forhold til afkast af investeringen (ROI). Selvom ROI på etablering af et nyt badeværelse kan varierer,  er det gennemsnitlige afkast på omkring 60 procent.

Som du sikkert ved, er budgettet afgørende for, hvad der kan lade sig gøre. Hvis pengene er små kan man blive nødt til at skære ned på nogle af de dyrere materialer og armaturer. Er pengene endnu mindre end det, kan man nøjes med at få udskiftet håndvask, toilet og få malet vægge og loft. 

Lyse, neutrale farver får et lille badeværelse til at føles langt større. Og hvis alt andet står flot, kan det være  en klat maling, er alt du har brug for. Hvis budgettet er stort nok, er det kun fantasien der sætter grænser. Du skal gøre op med dig selv hvad dit behov er, og hvad du har lyst til at smide i projektet.

Bruser / badekar

Et af de første spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du foretager en ombygning af badeværelset, er om du vil have et brusebad, et badekar eller begge dele.

 • Husstande med små børn kan muligvis have behov for et karbad, mens ældre husejere måske foretrækker et brusebad.
 • Hvilket brusehoved kunne du tænke dig? I dag kan man få nogle smarte brusehoveder, der kan huske dine temperaturpræferencer, med indbygget lydsystem. Det er dog en luksus man sagtens kan undvære, da den primære funktion jo er fordeling af vandtrykket på kroppen.
 • Et ganske almindeligt standard brusehoved kan koste ned til 100 kr. Man kan også få et luksus brusehoved med hukommelse til 4.200 kr. Installationsomkostningerne variere afhængig af funktionerne i brusehovedet (temperaturhukommelse, aromaterapi osv.), VVS’eren tager ca 550 i timen inkl. moms for installationen.
 • Hvis du ombygger badeværelset med henblik på et videresalg, er det for det meste ingen fordel at tilkøbe mange luksus ting, der kan alt muligt smart. Du får simpelthen ikke pengene igen. Det er også en fordel ikke at skille sig for meget ud med underlige farver. Det er mere sandsynligt, at det hæmmer et salg. Hvis du planlægger at blive i dit hjem, skal dine valg kun bebrænses af din fantasi og budgettet naturligvis.

Gennemsnitlige priser: I gennemsnit koster det omkring 5.000 – 10.000 kroner at få et badekar installeret. De gennemsnitlige omkostninger til at få et brusebad installeret er omkring 7.200 –  14.000 kr. (Bemærk: Dette angår kun udskiftning af bad og bruser hvor rørføringen er opsat på forhånd.)

Fliser & Klinker

Fliser er den mest anvendte måde at udsmykke gulvet på badeværelset og væggene i brusenichen. Fliserne kan fås i linoleum, keramik, glas, sten og andre materialer. Og de kommer i mange forskellige størrelser og farver. De forskellige farver og former vil få dit badeværelse til at få den stil du ønsker. Et godt farvespil mellem gulvet, væggene og fugerne på fliserne giver et særligt præg.

Skifer og andre natursten er populære, men du skal kontrollere porøsiteten, inden du bruger dem til badeværelse renoveringen. Nogle stentyper kræver mere vedligeholdelse, og andre kan simpelthen være uegnet til et brusebad. Der kan du overveje om du ønsker keramik, porcelæn, marmor eller endda granit i stedet.

Uanset hvilket materiale og farver, du går med, skal du bruge fliser, der ikke er større end 15 x 15 fliser inde i brusenichen, medmindre du også fat sat unidrain i stedet for traditionel ristafløb. Fliser kan være lidt glatte, men fugerne gør at man står bedre fast.

Nogle mennesker vælger at sparer penge ved at købe et premade brusebad. Selvom dette begrænser farvevalget, gør de lave omkostninger (ca 1.500 – 4.800 ) dem attraktive nok til at nogle mennesker vælger denne økominiske løsning.

 

Gennemsnitlige omkostninger: Omkostningerne ved lægning af klinker og fliser på badeværelset afhænger af, om du gør-det-selv eller bestiller en håndværker til opgaven. Flisearbejde kræver yderst præcision for at få ensartede fuger og fliser der ikke tander eller sejler til den ene eller anden side. 

Er du i tvivl om dine evner er det en god ide at tage kontakt til et murerfirma der kan hjælpe dig med opgaven. Prisen er omkring 800 – 1.000 kr pr m2 inkl. vådrum. Skal du gøre det selv kan man gøre det til ca 400 kr. pr. m2.

Toilet & håndvaskarmaturer

Nyt toilet, håndvask og andet inventar er en af de bedste måder at give badeværelset et hurtigt løft. Og det behøver ikke koste alverden. Man kan faktisk få et toilet helt ned til 1.200 kr. og en håndvask med vandhane til 1.000 – 2.000 kr.

Sørg for, at alle nye inventar, du tilkøber, passer ind med stilen på resten af badeværelset. Vandhaner i rustfrit stål parret med  messingskab sanitet får i mange tilfælde dit badeværelse til at se billigt ud. Nøglen til en attraktiv armatur opgradering er et ensartet look i samme stil.

Toiletter og dræn findes i dag i mange forskellige stilarter, der kan kategoriseret som unidrain og den almindelige rist. Nogle har et gammeldags look kombineret med moderne teknik, andre tilbyder den elegante design fra moderne tid.

Uanset om du planlægger at bo i dit hjem i mange år eller ombygge det for at kunne få mere for ejendommen, er moderne VVS og elektriske løsninger en god investering. Selv folk, der ikke er særlig bekymrede for miljøet, vil sætte pris på de besparelser på vand og el-regningerne.

 

Gennemsnitlige omkostninger: Det er som regel fagfolk der står for renoveringen af badeværelset, da det kræver stor erfaring og man skal overholde en masse krav. Der koster typisk omkring 2.000 – 3.000 for et toilet i indkøb og installation. Installation af badeværelse vask koster omkring 2.500 – 3.400 kr. inkl installation.

Håndklædeholder

Under mange badeværelsesrenoveringer bliver håndklædestativer og bøjler ofte overset, men de kan være med til at give den sidste finnish, når det matcher sammen med resten af indretningen. Skabshardware såsom hængsler og håndtag kan også være det perfekte touch til at afslutte et badeværelse. De skal matche stilen og finishen på dræn, håndklædeholder, brusehoveder, toilet osv.

Gennemsnitlige omkostninger: Omkostningerne ved håndklædestativer og skabshardware spænder fra kun 100 kr for basismodeller til mere end 1.000 kr for designernavne. Omkostningerne afhænger helt af den stil, som du ønsker.

Gulvbelægning

Gulvet, er sammen med væggene det visuelle fundament i ethvert rum. Hvad du gør med gulvet har stor betydning på hvordan rummet vil blive “vurderet”. Du har mange muligheder for at beklæde gulvet på badeværelse, dog er klinker den mest anvendt. Og da der som regel er ca 1,5 – 7 m2 gulv på et badeværelse, kan omkostningerne holdes til et minimum. Det er kun hvis man skal til at banke gulvet og sætte gulvvarme i at prisen godt kan stige meget. Hvad koster et nyt badeværelse gulv?

 • Linoleum koster typisk omkring 50 – 300 kr. pr. m2. Det er fantastisk til badeværelser, da det er vandtæt og modstandsdygtigt over for spild. Da linoleum udvides og trækkes sammen, skal du lade det akklimatisere sig til rummet før installationen.

 

 • Marmor fliser koster typisk omkring 150 – 400 kr. pr. m2. Det er et smukt valg, men at lægge klinker korrekt kræver hjælp fra en professionel murer. Det er en meget moderne form for gulvbeklædning på badeværelset, der kræver minimal vedligeholdelse.

 

 • Keramik fliser koster typisk 150 – 400 kr. pr. m2.. Det er holdbart, let at rengøre og kan fås med og uden glasur. Farven på keramiske fliser varierer meget fra parti til parti.

 

 • Porcelæn fliser er en hård, lidt dyrere undertype keramik; det koster omkring det dobbelte Fremstillings processen for porcelæn muliggør en række forskellige design. Men fordi porcelæn har en lav porøsitet, kræver det en speciel sammensætning.

 

 • Træ kan også bruges på badeværelsesgulvet, selvom det næsten aldrig ses. Omkostningerne varierer afhængigt af træsort, som bør vælges omhyggeligt, da det vil blive udsat for fugt, næsten konstant. Jeg vil aldrig anbefale at man får lavet trægulv på badeværelset.

VVS & el-installationer

Du kan spare mange penge på at få lavet badeværelset ved denne gyldne tommelfingerregel: Hvis du ikke behøver at ændre eller flytte installationer, er det en god ide at lade være. Eventuelle ændringer, der foretages i de interne elektriske eller VVS-systemer inden for dine vægge, kræver autoriserede fagfolk.

Brug eksisterende rørføring og elektriske systemer, når det er muligt. Da du kun sjældent får din din investering hjem igen. Det lønner det sig normalt ikke at flytte ting “for sjov skyld”. Hvis du absolut skal flytte ting (for at give plads til en anden tilføjelse, for eksempel, eller du bare vil have en anden indretning af badeværelset), skal du huske at hyre en velrenommeret fagmand og om muligt stille planen til dit hjem ledningsføring og VVS til rådighed.

At flytte rørføring er ikke så svært, når du har en kælder eller en krybekælder. Ofte køres rørføring og kloakering under huset og involverer meget lidt arbejde mellem væggene. Arbejdet skal stadig udføres af en autoriseret VVS’er, men man kan i nogle tilfælde slippe for noget af genetableringen.

Tilladelser / juridiske krav

Ved etablering eller renovering af badeværelse er der mange krav der skal overholdes. Specielt Vådrumsmembran, vvs og el arbejde skal udføres omhyggeligt med hensyn til at det er et rum, der er stærkt udsat for vand og fugt.

I en ombygning behøver du normalt ikke at installere nye systemer, medmindre man foretager større ændringer i konstruktionen eller bryder vådrumsmembranen. Ved opbygningen af et helt nyt badeværelse kræves det at retningslinjerne bliver fulgt. Når du hyrer et murerfirma til at bygge dit badeværelse, står de med ansvaret for at regler og krav bliver overholdt til punkt og prikke. 

Elektriske og VVS-ændringer skal udføres af autoriserede fagfolk, og konstruktionen skal kunne bære enhver ekstra vægt (tunge fliser, et stort luksuriøst badekar, flytning af mur osv.) Alt, hvad der involverer ændringer i husets struktur, såsom at forstørre et vindue mm. kræver også at man ved hvad man laver.

Selv hvis du har færdighederne til selv at udføre badeværelse renoveringen, skal du indberette til BBR-registeret og søge byggetilladelse hos kommunen du bor i, hvis du laver ændringer i konstruktionen. Kontroller med kommunen eller boligforeningen og det er i orden, hvis du skulle være det mindste i tvivl.

Hellere være på den sikre side end at dumme sig. Dette vil forhindre en situation, hvor du har investeret tusindevis af kroner i et projekt for kun at skulle rive det hele ud på grund af uoverensstemmelser. Det vil også forhindre en situation, hvor der opstår store skader som følge af ukorrekte materialer, konstruktion eller installation.

De fleste murerfirmaer vil gerne hjælpe dig med den slags, hvis det er, men det vil spare dig og dem en del tid, hvis man selv har mulighed for at tage kontakt. Sørg også for, at dit badeværelse har ordentlig ventilation eller et vindue.

Der findes specielle regler for elektriske installationer i badeværelset, Inden man går i gang med at folde reglerne ud skal man finde af om det egentlig er et badeværelse, eller et toilet. Med badeværelse menes der om der er et badekar eller bruser i rummet. Er der tale om et toilet, er det de normale regler for el-installationer, der gør sig gældende. Hvorimod hvis der er tale om et badeværelse, skal man have fastlagt hvilke områder er der. 

Område kvalificeringen er vigtig for hvilket materiale man skal vælge, og hvordan må man placere det. I en bruseniche uden bassin, er der to områder i spil, område 0 og område 1. Fra 0 – 10 cm fra gulv og er område 0, og 10 – 225 cm over gulvet er område 1. Ovenover område 1 har vi ukvalificeret område.

Hvad koster omlægning af karbad til brusebad

Prisen på at få lavet et badekar om til en bruseniche varierer fra 14.000 – 48.000 kr. Hvis du gør ud fra en pris på 30.000 kr. går du ikke helt galt i byen. Du betaler ca 13.000 – 48.000 for walk-in-stil sammenlignet med 8.000 – 24.000 kr. for en bås.

Prisen du betaler afhænger af, om du vælger en stand i ét stykke eller et brugerdefineret design. Luksus materialer såsom naturstenfliser, tager længere tid at opsætte og koster mere i materialepris. Ekstra service, som en dør eller ny vvs, vil sætte prisen op.

Overvejelser omkring omkostninger ved udskiftning af badekar

At tage det gamle badekar ud og gøre vægge og gulvet klar til installation af bruser koster 4.500 – 11.000 kr. Dette inkluderer 500 – 1.000 for at fjerne, 1.000 – 2.000 til bortskaffelse og 3.000 – 8.000 til rengøring og reparation af væggene.

Prisen afhænger af, hvor besværligt det er for håndværkeren at få det gamle badekar ud, og reetablere badeværelset. Hvis det er et kombineret karbad-brusebad i ét stykke, kan det tage meget lidt tid. Til sammenligning kan det tage flere timers arbejde med at fjerne hundreder af fliser og reparere væggen for at indsætte noget nyt.

Hvad koster det at lave et karbad om til walk-in bruser

At få fjernet sit badekar og lavet en walk-in bruser koster 13.000 til 48.000 kr, afhængigt af de funktioner, valget af materialer og hvor stor ombygningens omfang er.

Man kan påvirke prisen rigtig meget afhængig af hvor mange ekstraordinære ting man ønsker. En bruseniche behøver ikke have en dyr glasdør til 5.000 kr, et forhæng tjener samme funktion. Hvis du skal tilføje eller skifte et armatur, koster det ca 3.000 – 8.000 kr. pr. stk.

Kan man selv lave en bruseniche

Da det er så besværligt at udskifte et karbad til bruseniche, skal du lade et vvs eller murerfirma om arbejdet. Arbejdskraft koster måske 5.000 kr. eller mere, men kan spare dig for meget stress og dyre reparationer. 

Hvis du prøver at udføre arbejdet på egen hånd, kan du med et grimt resultat, eller vandskader inde i badeværelsets gulv og vægge. Det kan være en god investering at udskifte dit badekar med et brusebad.

Hvor meget koster opsætning af fliser i brusebadet?

Installation af et brusebad koster i gennemsnit 22.000 kr. Flisearbejdet løber typisk fra 6.000 – 12.000

Hvad koster etablering af nyt badeværelse

Tilføjelse af et ekstra badeværelse kan koste alt lige fra 150.000 – 300.000 kr. Det er svært at give et bud på hvad det koster helt præcist, når man ikke har har en materialeliste og tegninger på opgaven.

Det er langt billigere at etablere et nyt badeværelse i en tilbygning, frem for i det eksisterende hus. Det er det fordi at man skal lave kloak og rørføring, og det kan godt blive noget at en opgave at trække rør i det eksisterende hus, da man skal banke gulve op gennem huset for at trække vand. Det kan være badeværelset skal bygges når bryggerset, hvilket vil gøre at man ikke skal reetablere så mange gulve. Tag kontakt til et murerfirma, hvis du vil have en fast pris på nyt badeværelse.

Et nyt badeværelse tilføjer værdi til ethvert hjem, især hvis der kun er et enkelt til at begynde med. Men hvor meget, afhænger af hvor i landet du bor. I Jylland og på Lolland vil det have en mindre betydning fremfor i København og Nordsjælland.

Bruser / badekar

Bruser eller badekar er oftest omdrejningspunktet i et badeværelse. Der er intet bedre end at komme hjem fra en hård dag og kan smide sig i et dejlig varmt badekar, eller et stort walk-in brusebad med stort brusehoved, der masserer dig fra hoved til tå.

 

 • Placering og vægt:  I forhold til badekarret skal du tage stilling til hvor du vil have det installeret. Du skal være sikker på, at der er plads nok til karret, og du skal også sørge for, at gulvet kan understøtte vægten af et fyldt karbad og den person, der bruger det. Selv hvis der havde været et brusebad, hvor du placerer karret, vejer karret betydeligt selvom det er tomt. Ved at gøre dette blandt dine første overvejelser, kan du forhindre skader og alvorlige ulykker.

 

 • Stil: Man kan godt drømme om at få et dybt badekar, men husk, at hvis du skal sælge en dag vil det skræmme ældre mennesker væk, da de vil have svært ved at komme ind og ud af det. Omvendt kan det være en fordel hvis det er et hjem med mindre børn, da de vil have nemt ved at benytte det. Nogle mennesker sætter pris på sikkerheden ved et walk-in karbad, især hvis de ikke har nogle sundheds- eller alders relaterede gener.

 

 • Faciliteter: Nogle badekar har jetfly, der giver massagestrøm. Nogle har indbygget siddepladser, belysning og endda aromaterapi. Der er praktisk taget ingen grænser for mængden af luksus, der kan føjes til badekar i disse dage.

 

Brusere har mange af de samme faciliteter, inklusive kropsstråler overalt, belysning, aromaterapi og stereoanlæg. Brusere kan komme med computere, der husker din profil og indstiller vandtrykket og temperaturen, som du ønsker. Indbyggede sæbe- og shampoo-dispensere gør at man har sæbe og lignende i den rette højde. Nogle sprøjter endda rengøringsopløsning på brusefladerne, efter at du er kommet ud af bruseren.

Hvis du har plads, kan et badekar være en ganske god løsning, men det er noget du skal gøre op med dig selv. Der er jo nogen der bare vil have et hurtigt bad og der er det jo fint kun at have en bruseniche. Lyse keramiske fliser får et lille badeværelse til at føles større.

Gennemsnitlige omkostninger: De gennemsnitlige omkostninger ved at få et badekar eller brusebad installeret er omkring 20.000 kr. En bruser og et badekar kombineret, involverer mere VVS og kan koste lidt mere.

Fliser & Klinker

Når du designer dit nye badeværelse, skal du tænke på valget af fliser og klinker, og hvordan det vil påvirke oplevelsen af rummet. Et lille badekar eller bruser drager mest fordel af lyse fliser, hvilket vil give en åben, mere rummelig fornemmelse. Større fliser er også gode til små brusere, men husk, at klinkerne på brusebads gulvet ikke bør være større end 15 cm fliser kvadratisk, medmindre man får lavet unidrain.

De fleste vælger at beklæde deres badeværelse med opsætning af fliser og lægning af klinker. Førhen var det alle vægge fra top til tå, men i dag er det blevet meget anvendt at nøjes med en sokkelflise på alle andre vægge end inde i brusenichen. Det er en billigere løsning at få filt på væggene og man kan jo male væggene selv, hvis man er gør-det-selv typen, der gerne vil spare lidt penge på det nye badeværelse. 

Fliser kan som sagt tidligere, fås i rigtig mange forskellige størrelser og med mønstre. Der er også mulighed for at lave er mønstre i badeværelses gulvet f.eks en stjerne, men det er noget man skal være meget omhyggelig med, ergo vil det trække betydeligt op i prisen på flisearbejdet i badeværelset.

Gennemsnitspris: Prisen på opsætning af fliser varierer fra 800 – 1.200 kr. pr. m2, afhængigt af materialet, hvor mange udfordringer og antal kvadratmeter der skal laves.

Toilet, håndvask og spejle

 • Selvom et brusebad eller badekar er omdrejningspunktet for et badeværelse, kan toilet og håndvask også definere rummet. Slank og moderne inventar giver et badeværelse et moderniseret look, mens klassisk stil bringer varme og komfort.

 

 • Et lavt, elegant toilet er ikke den bedste løsning til høj person eller nogen med dårlige knæ. Tilsvarende er en piedestal vask nemmere at benytte for nogen i en kørestol, mens en håndvask og skabsplads typisk vil være et bedre valg til et hjem hus med små børn, til opbevaring af sæber, tandpasta, toiletpapir og rengøringsmidler.

 

 • Nogle håndvaske har kunstnerisk udseende og vandhaner, der ligner alt fra en gammeldags vandpumpe til et vandfald. En håndvask findes også i mange former, med blandt andet fritstående skåle, de bliver mere og mere populære.

 

 • Spejlet er det sted, du lægger dit morgen ansigt på, og det er kun naturligt, at du ønsker et behageligt sted at gøre dig klar til dagen. Nogle spejle er indbygget i væggene andre er skruet fast. Man kan også få spejle med lys i. Et spejl over vasken er praktisk for de fleste mennesker, men dem med et meget lille badeværelse kan vælge at placere spejlet lige uden for badeværelset. I et stort badeværelse kan man placere et stort dobbelt spejl, hvis man ønsker det.

 

At have hver sit spejl eller et dobbelt spejl gør det noget lettere hvis begge parter skal gøre sig klar samtidig. Så er der ikke noget at blive uvenner over, og man kan samles om at bruge spejlet, i stedet for at kæmpe om pladsen.

Gennemsnitlige omkostninger: De gennemsnitlige omkostninger ved installation af et toilet svinger fra 1.500 – 3.500 kr afhængig af materiale valget. En håndvask eller et spejl koster typisk 1.200 – 2.500.

VVS

Når man skal etablere et nyt badeværelse har vvs’eren en stor rolle i opbygningen af rummet. Det er en fordel at placere det nye badeværelse i nærheden af eksisterende VVS. Ellers vil det have en stor betydning på prisen og det kan belaste dit budget. Kloakrørene skal have en bestemt diameter for at sikre at vandet kan flyde igennem som det skal.

Det er blandt andet derfor man skal bruge et professionelt firma til at hjælpe sig med opførelsen af badeværelset. De har den nødvendige ekspertise og tilladelser til at må udføre arbejdet. Ikke nok med det, så stiller du dig selv i en meget bedre situation, hvis det nu skulle komme en skade under udgravningen, da det i så fald vil være firmaet det skal stå til ansvar.

Gennemsnitlige omkostninger: Omkostningerne ved kloak og VVS i et nyt badeværelse afhænger af mange faktorer, herunder formålet med badeværelset (gæstetoilet, stort badeværelse, masterbad osv.) Hvordan det eksisterende vvs er placeret, og hvilket fundament du har. Hvis du har en kælder eller gennemgangsrum, koster det generelt mindre end hvis du har et betonunderlag, der skal bankes op. Det har selvfølgelig også en stor betydning om man skal lave kloakering og hvor meget. En grundlæggende pris på VVS til badeværelset er 70.000 – 170.000 kr.

Elektriker

At få sat el til badeværelset som standard, kræver at man ved hvad man har med at gøre. Derfor er det godt givet ud at få en elektriker til at varetage opgaven. Der er forskellige ting der skal tages højde for, specielt hvis det er et toilet med bad. 

Hvis man ikke får lavet det korrekt og der kommer vand i ledningerne kan man komme stor knibe, og så vil forsikringsselskabet heller ikke dække, når der ikke er udført af en autoriseret elektriker.

 

 • Et nyt afbryderpanel koster mellem 400 – 800 kr. for de fleste bolig anvendelser. Installation kan koste omkring 4.000 – 7.000 kr, men det er det værd at vide, at jobbet blev udført korrekt.

 

 • Du tilføjer også kontakter og stikkontakter. Disse har deres egne krav til placering, f.eks. Hvor højt de skal være fra gulvet.

 

 • Endelig tilføjer du belysningen. Dette kan omfatte alt fra almindeligt lys fra lamper eller spots til stemningsbelysning i et jacuzzi. Ofte koster inventaret mere end selve arbejdskraften.

 

Hvad koster en elektriker: En elektriker koster omkring 500 – 600 kr i timen inkl. moms

Tilladelser / juridiske krav

Man skal altid søge byggetilladelse når man etablerer et nyt badeværelse. Selv ved badeværelse renoveringer skal du altid søge hvis du bor i en lejlighed. Inden du begynder dit projekt, skal du altid kontrollere med kommunen for at se, hvilke tilladelser og inspektioner der er behov for. Selvom disse kan ændre sig fra region til region, er det en god tommelfingerregel, at du har brug for en tilladelse, hvis du skal:

 

 • Ændre den eksisterende grundplan

 

 • Foretag strukturelle ændringer såsom tilføjelse af døre eller vinduer

 

 • Installer nyt kanalarbejde eller omdiriger eksisterende kanalarbejde

 

 • Flyt eller installer nye elektriske eller VVS-inventar

 

Da alle ovenstående tilføjelser gør at man tilføjer eller ændrer i konstruktionen, skal du have styr på byggetilladelsen inden man går i gang. Du kan få et firma til at hjælpe dig med byggetilladelsen, men det koster nogle penge, man nemt kan spare. En byggetilladelse koster typisk 1.500 – 3.000 kr.

Del:

Relaterede artikler

Solceller til taget: den store guide

Solceller til taget er en bæredygtig og miljøvenlig løsning, der udnytter solens energi til at producere elektricitet. Solceller er små enheder, der er lavet af

Indsend din opgave