Vandskuring

Hurtig kontakt & Uforpligtende Tilbud

 • Gratis Møde
 • Unik Kvalitet
 • God Kundeservice

Læs mere om Vandskuring

Vandskuring pris

Hvad koster vandskuring

Prisen på vandskuring kommer an på højden, antal kvadratmeter, forholdene, farven og facadens nuværende tilstand. Den grå 280’er filts fra weber koster kun ⅓ af hvad de andre farver koster i materialepris. Det vil sige at man kan spare en del ved at vælge den grå farve.

Når man skal bruge en fast vandskuring pris er det en god ide at aftale et møde med en fagmand. Der er mange ting kan påvirke prisen, derfor kræver det at man har set opgaven, før man skriver tilbuddet.

Gesimser, gavle og andre udsmykninger, der gør at arbejdet tager længere tid, vil også påvirke prisen. Er det en murstens facade med tilbagelagte fuger, kan det blive nødvendigt at vandskure to gange for at opnå det bedste resultat.

Forarbejdet er vigtigt inden vandskuring

Inden man vandskurer, skal man sikre sig at facaden er modtagelig overfor vandskuringen. Det gør man ved at bruge alt rens til at fjerne algevækst, og slibe gammel maling af, hvis der er maling på facaden.

På den måde får man en bar overflade og bedst mulig hæfteevne. Det betyder meget hvis man skal have et lækkert resultat, der holder i mange år.

Hvis facaden har sætningsrevner, løs puds, porøse fuger eller revnede mursten, skal dette udbedres så facaden er stærk og fast. Står facaden klar som den er, vil det give dig en billigere vandskuring pris.

Hvornår kan man male på vandskuring

Hvor lang tid der skal gå før man kan male på vandskuring, er der mange forskellige meninger omkring. Nogle firmaer mener at man kan male når vandskuringen er tør, altså typisk efter 24 timer. Andre mener at man skal vente flere måneder.

Det er ikke nemt at vide hvad man skal tro på, men fakta er den, at du er på den sikre side hvis du lader vandskuringen hærde 100% inden du maler på facaden. Produkterne man bruger til at filtse med udendørs Skalcem s2000 eller Weber 280, skal have 28 dage med mindst 20 grader for at gennemhærde.

Der er altså stor forskel på hvornår vandskuringen er tør, og hvornår den er hærdet. Det er ikke sikkert at der sker noget ved at male før, men så er du på den sikre side. Vælger du at male inden 28 dage og der begynder at komme farveforskelle, plamager eller andet, kan det skyldes at man har malet for tidligt.

Hvad er vandskuring

Vandskuring udføres ved at man trækket et tyndt lag filts på væggene. Når overfladen er fingertør, kører man filtsen sammen med en mursten dyppet i vand. Det giver et mere groft udtryk, da en nogle mursten, stadig vil være helt synlige.

Vandskuring og filtsning bliver rigtig tit sammenlignet med hinanden. Selv mange murere kender ikke forskellen. Arbejdsgangen er meget lig hinanden, men slutresultatet, strukturen og udtrykket er meget forskelligt.

Ved en fitsning dækker man overfladen helt til, og det giver et pænere og mere moderne udtryk, som mange efterspørger. Man kan dog stadig skimte murstene bagved, da fugerne bliver lidt mørkere end murstenene.

En vandskuret facade ses efterhånden kun ganske få steder på ældre bygninger hvor det skal bevares. Vandskuring indendørs ses oftere end udendørs, men det er en filtsning de fleste ønsker.

Vandskuring
Vandskuring

Vandskuring af hus - en flot og moderne facade

Går du med tankerne om at give facaden på huset en kærlig hånd, kan en vandskuring være løsningen. Ved en facaderenovering får du en flot og moderne facade, som ved et nybygget hus. Facaden er sammen med taget, det første man lægger mærke til, når man ankommer til en bolig.

Står facaden flot og velholdt, vil det give et rigtig godt førstehåndsindtryk af huset set udefra. Skulle du få lyst til at sælge huset en dag, vil boligen fremstå langt mere attraktivt. Den kan sælges for mere og en køber vil have lettere ved at falde for dit hjem.

Hos Murerfirmaet har vi udført mere end 100 facaderenoveringer i København og omegn. Det har givet os meget erfaring, der gør at vi kan løse enhver form for facaderenovering. Kunne du tænke dig at få en specialist til at tilse facaden, så send din opgave ind med en kort beskrivelse.

Kan man selv udføre en vandskuring

Hvis du vil have et rigtig flot resultat, der virkelig får huset til at fremstå som helt nyt igen, anbefaler jeg på det kraftigste at du lader en professionel fagmand udføre facaderenoveringen for dig.

Det kræver en del erfaring at få det hele til at sidde som det skal med maksimal holdbarhed.

Fordele ved vandskuring

 • Dit budget
 • Hvilken farve
 • Opstart af opgaven
 • Andre muligheder

Har du tænkt over

 • Hvilke farver er du mest til
 • Hvid og grå bliver mest ensartet
 • Hvor stort er dit budget
 • Hvornår ønsker du opstart

Særlige hensyn til vandskuring

Alle facaderenoveringer en murer udfører, er meget sæsonpræget. Det er fordi cementen til omfugning og filtsen til netpuds, vandskuring og facadeisolering ikke hærder efter hensigten, under 5 grader. D. 1 maj – 1 oktober er som regel de bedste måneder at vandskure i. April og oktober kan også godt være okay, men det kommer lidt an på hvordan vejret er det gældende år. Det er også meget vigtigt at man ikke udfører facaderenoveringer i regnvejr. Hvis det regner vil det give nogle grimme spor af vand der løber i vandskuringen, derfor skal man holde øje med vejret.

Ved filtsning og vandskuring af hus, er det vigtigt at man vandskurer en hel flade ad gangen. Det gør man for at få en pæn og ensartet overflade, uden grimme samlinger. Der er som standard 36 farver at vælge imellem. Farverne grå og hvid bliver mest ensartet i farven. Du skal være opmærksom på at de andre farver rød, blå, gul mm. godt kan blive lidt mørk eller lysere nogle steder. Det ene er ikke bedre end det andet. Det kommer lidt an på hvilke ønsker man har til facadens udtryk.

Book et gratis møde med vores facade specialist