Tilbygning

Hurtig kontakt & Uforpligtende Tilbud

Få nogle flere kvadratmeter til huset

Tilbygning pris

Hvad koster en tilbygning

Prisen svinger utrolig meget, afhængig af valget af materialer og antal kvadratmeter. En god tommelfingerregel er mellem 15.000 – 20.000 kr. pr. kvadratmeter. Skal du have lavet et badeværelse eller køkken, vil prisen være højere.

Et nyt badeværelse på 6 – 8 m2 i tilbygningen koster i omegn af 180.000 kr. (ekskl. kloakering), vel og mærke over i den oprindelige pris på minimum 15.000 kr. pr. m2.

Dvs en tilbygning på 40 m2, inkl. badeværelse på 6 – 8 m2 koster ca. 800.000 kr. (pris uden badeværelse: 600.000kr.)

Hvor lang tid tager det at bygge en tilbygning

Hvor lang tid byggeriet tager, kommer an på hvor kompliceret opgaven er.

Hvor mange kvm skal der bygges? Er det i 1, 2 eller 3 plan? Skal der laves køkken og badeværelse? Der vil altid blive arbejdet en tidsplan, så du ved hvornår projektet står færdig.

 • Tidsestimat over en tilbygning på 40 kvadratmeter 5 – 8 måneder
 • Tidsestimat over en tilbygning på 30 kvadratmeter med 30 m2 kælder 6 – 12 måneder.
 •  

For at få en præcis tilbygning pris, skal der laves tegninger

Uanset om du skal have lavet tilbygning til parcelhus, 1 sal, kælder eller en garage, så skal der laves nogle tegninger over projektet. Tegningerne er til at bygherre kan se præcis hvordan tilbygningen skal opføres.

Udover det, skal håndværkeren også bruge tegninger på tilbygningen til at kunne give en fast pris på opgaven. Tegningerne bliver som regel udarbejdet af en arkitekt. Arkitekter er rigtig gode til at lave skitser og kommer med ideer og løsninger til hvordan man får mest ud af dine kvadratmeter i tilbygningen.

De er også gode til at vejlede omkring hvordan man kan få tingene til at gå op afhængig af dit budget. Prisen på arkitekttegninger til en tilbygning svinger typisk mellem 25.000 – 40.000 kr. inkl. moms.

Tilbygning priser pr. m2

 • Badeværelse og køkken koster ca 22.000 – 30.000 kr. pr. m2.
 • Rå kælder koster ca 10.000 – 12.000  kr. pr. m2.
 • Værelser / stue koster ca 15.000 – 20.000 kr. pr. m2.
 • Kloakering til bad / køkken koster ca 50.000 kr.

Brug for et tilbud på tilbygning?

Når du skal bruge et tilbud er det en god ide at at gøre sig nogle tanker omkring hvad dine ønsker og forventninger er til opgaven. Så er du bedre forberedt til at svare på hvad tilbygningen skal indeholde, og kan bedre sætte mureren ind i hvordan den skal bygges.

Hvad er grunden til du vil have den lavet. Er det en garage til bilerne? Er det for at få noget mere plads til familien? skal det være med badeværelse og køkken? Og hvor mange etager skal den bygges i? Hvilke materialer? Book et gratis møde, så tager vi en uforpligtende snak omkring dine muligheder.

Tilbygning pris
Tilbygning pris

Kan det betale sig at bygge en tilbygning til huset

Ved at få lavet en tilbygning til huset får du mere plads til familien, samtidig med at ejendomsværdien vil stige markant. Det gør at du kan få flere penge for din bolig, hvis du en dag få lyst til at sælge.

Specielt i hovedstadsområdet, vil du opdage at dit hus bliver meget mere værd efter du får lavet en garage eller en tilbygning til parcelhus. Boligen bliver også langt mere attraktiv, for potentielle huskøbere da pladsmangel er en stor afvisnings faktor, når folk er ude at kigge på hus.

Hvis du kun har et badeværelse i huset i forvejen, vil det give meget til din bolig at få lavet et ekstra badeværelse.

Sådan kan du få en billigere tilbygning pris

Du kan få tilbygningen billigere ved at gå lidt på kompromis med valget af materialer. F.eks hvis du skal have lavet 40 m2 klinker, betyder det meget om man har valgt klinker til 300 eller 600 kr/m2.

Den billigste måde at bygge ekstra kvm. på, er at bygge garage eller en tilbygning til huset, kun bestående af værelser. Badeværelset eller køkken vil typisk trække prisen på op med over 200.000 kr. Hvis du laver nogle af opgaverne selv, såsom malerarbejdet, vil du også få en billigere pris.

Hvilke fordele har jeg

Har du tænkt over

Gode råd til byggeriet

Inden du går i gang med dit projektet skal du være opmærksom på byggeprocenten. Byggeprocenten er den andel af grunden der må bygges på. De fleste steder må man have bygninger på 30% af grunden. Eksempel: Hvis din grund er på 700 m2, må der bygges bolig eller garage på 210 m2.

Inspiration til tilbygningen

Hvis du ikke helt er klar over hvordan tilbygningen skal se ud ind- og udvendigt, er det en fordel at søge noget inspiration på nettet og i omgivelserne. Kør en tur og kig på andre huse, eller søg på nettet og find nogle forskellige eksempler du kan lide. En arkitekt er også god til at vejlede omkring hvordan man indretter bedst mulig. Nogle af de spørgsmål du vil blive stillet er: Vil du have køkken og bad, skal der 1. sal på tilbygningen, hvordan vil du have gulv, vægge og lofter skal beklædes, hvilken varmekilde og belysning vil du have.

Komplet handleplan

 • Søg byggetilladelse.
 • Få lavet tegninger hos en arkitekt.
 • Snak med banken om at hjælpe med finansieringen.
 • Tag stilling til om du vil have et samlet tilbud eller om du selv vil finde de forskellige. håndværkere til at byde hver især.
 • Skriv kontakt med et byggefirma for at sikre at alle forventninger er afstemt.
 • Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de dækker under byggeriet.

Tilbygning med kælder

Kvadratmeterprisen på en kælder til tilbygningen er betydeligt lavere end ellers. Dog skal du være opmærksom på at du ikke må bruge en kælder til beboelse. Den må kun benyttes til opbevaring, vinkælder, garage osv. En tilbygning med kælder er mest oplagt hvis du har kælder i forvejen.

Byggetilladelsen - Hvad koster det?

Inden du går i gang med byggeriet, eller henter tilbud for den sags skyld, skal du søge en byggetilladelse hos den kommune du tilhører. En byggetilladelse sikrer dig at du faktisk må bygge de ekstra m2 du har søgt om. Hvis du ikke får byggetilladelsen og nogen melder dig, kan du blive bedt om at rive det hele ned igen. En byggetilladelse koster ca 2.000 – 5.000 kr, afhængig af hvilken kommune det er. Klik her for at søg byggetilladelse i København.

Book et gratis møde med vores byggeleder