Tilbygning Tilbud

Har du brug for en seriøs byggepartner der kan hjælpe dig med hele bygge entreprisen?

Så er du kommet til det rette sted, vi har været på mange af de større byggeprojekter i København bla.

Vores erfarne team sikrer høj kvalitet og præcision i alle projekter.

Få Uforpligtende Tilbud

Billeder:

Få nogle flere kvadratmeter til huset

Tilbygning pris

Hvad koster en tilbygning

Prisen svinger utrolig meget, afhængig af valget af materialer og antal kvadratmeter. En god tommelfingerregel er mellem 15.000 – 20.000 kr. pr. kvadratmeter for en tilbygning på 40 m2 uden badeværelse eller køkken. Skal du have lavet et badeværelse eller køkken, vil prisen være betydelige højere.

Et nyt badeværelse på 6 – 8 m2 i tilbygningen koster i omegn af 180.000 kr. (ekskl. kloakering), vel og mærke over i den oprindelige pris på minimum 15.000 kr. pr. m2.

Dvs en tilbygning på 40 m2, inkl. badeværelse på 6 – 8 m2 koster ca. 800.000 – 1.000.000 kr. (pris uden badeværelse: 600.000 – 800.000kr.)

Hvor lang tid tager det at bygge en tilbygning

  • Hvor lang tid byggeriet tager, kommer an på hvor kompliceret opgaven er.

    Hvor mange kvm skal der bygges? Er det i 1, 2 eller 3 plan? Skal der laves køkken og badeværelse? Der vil altid blive arbejdet en tidsplan, så du ved hvornår du kan forvente, at byggeriet står færdigt.

    • Tidsestimat over en tilbygning på 40 kvadratmeter 6 – 8 måneder
    • Tidsestimat over en tilbygning på 30 kvadratmeter med 30 m2 kælder 6 – 12 måneder.

Kan det betale sig at bygge en tilbygning til huset

Ved at få lavet en tilbygning til huset får du mere plads til familien, samtidig med at ejendomsværdien vil stige markant. Det gør at du kan få flere penge for din bolig, hvis du en dag få lyst til at sælge.

Specielt i hovedstadsområdet, vil du opdage at dit hus bliver meget mere værd efter du får lavet en garage eller en tilbygning til parcelhuset. Boligen bliver også langt mere attraktiv, for potentielle huskøbere da pladsmangel er en stor afvisnings faktor, når folk er ude at kigge på hus.

Hvis du kun har et enkelt badeværelse i huset i forvejen, vil det i mange tilfælde skræmme en mulig køber væk. Hvorimod, hvis du får lavet en tilbygning med badeværelse, vil du have bedre chance for at komme af med huset.

Tilbygning priser pr. m2

  • Badeværelse koster ca 22.000 – 30.000 kr. pr. m2.
  • Rå kælder koster ca 10.000 – 12.000  kr. pr. m2.
  • Værelser / stue koster ca 15.000 – 20.000 kr. pr. m2.
  • Kloakering til bad / køkken koster ca 50.000 kr.

Gør dig nogle overvejelser

Når du skal bruge et tilbud er det en god ide at have gjort sig nogle tanker omkring ønsker og forventninger. Så er du bedre forberedt til at svare på hvad tilbygningen skal indeholde, og kan bedre sætte byggelederen ind i hvordan den skal bygges.

Hvad er grunden til du vil have den lavet? Er det en garage til bilerne? Er det for at få noget mere plads til familien? Skal det være med badeværelse og køkken? Og hvor mange etager skal den bygges i? Hvilke materialer? Book et gratis møde, så tager vi en uforpligtende snak omkring dine muligheder.

For at få en præcis tilbygning pris, skal der laves tegninger

Uanset om du skal have lavet tilbygning til parcelhus, 1 sal, kælder eller en garage, så skal der laves nogle tegninger over projektet. Tegningerne er til at bygherre kan se præcis hvordan tilbygningen skal opføres.

Udover det, skal håndværkeren også bruge tegninger på tilbygningen til at kunne give en fast pris på opgaven. Tegningerne bliver som regel udarbejdet af en arkitekt, enten via et byggefirma, eller som selvstændig. Arkitekter er rigtig gode til at lave skitser og kommer med ideer og løsninger til hvordan man får mest ud af kvadratmeterne i tilbygningen.

Der er stor forskel på, om du skal have en tilbygning til murermestervilla eller en tilbygning til parcelhus, ligeledes er der forskel i en tilbygning i træ eller en tilbygning i mursten. Det kan også være, at du har tanker på en tilbygning til sommerhus, hvor du måske har udfordringer med, at finde den helt rette løsning. Arkitekten har god erfaring med de forskellige slags tilbygninger og de forskellige slags materialer. Desuden kender arkitekten til de forskellige byggestile i Danmark og er vant til at kigge på plantegninger i forhold til bærende vægge eller andre ting, som man skal skal være opmærksom på i forbindelse med en tilbygning.  

De er også gode til at vejlede omkring hvordan man kan få tingene til at gå op afhængig af dit budget. Prisen på arkitekttegninger til en tilbygning svinger typisk mellem 25.000 – 40.000 kr. inkl. moms. Det kan lyde af meget, men kan faktisk ende med at spare dig for både penge og trælse bekymringer i sidste ende.

Du skal under alle omstændigheder have lavet de byggetegninger, som dit murerfirma skal bygge efter. Det ekstra beløb du kommer til at betale for vejledning og gode ideer til din tilbygning, kan betyde forskellen på en funktionel og ideel tilbygning, til forskel fra en ugennemtænkt løsning, du måske kommer til at ærgre dig over i løbet af kort tid.

Tilbygning pris
Tilbygning pris

Sådan kan du få en billigere tilbygning pris

Du kan få tilbygningen billigere ved at gå lidt på kompromis med valget af materialer. F.eks hvis du skal have lavet 40 m2 klinker, betyder det meget om man har valgt klinker til 300 eller 600 kr/m2.

Den billigste måde at bygge ekstra kvm. på, er at bygge garage eller en tilbygning til huset, kun bestående af værelser. Badeværelset eller køkken vil typisk trække prisen på op med over 200.000 kr. 

Hvis du har mod på at lave nogle tiltag på egen hånd, såsom malerarbejde, bortkørsel af affald, eller anlægsarbejde vil du også få en billigere pris totalt. Udover det, så har det også meget at sige om man skal have bygget en tilbygning med badeværelse og køkken, fremfor en garage.

Gode råd til byggeriet

Inden du går i gang med dit projektet skal du være opmærksom på byggeprocenten. Byggeprocenten er den andel af grunden der må bygges på. De fleste steder må man have bygninger på 30% af grunden. Eksempel: Hvis din grund er på 700 m2, må der bygges bolig eller garage på 210 m2.


Der findes også en del flere regler for tilbygning som du bør være opmærksom på, blandt andet bør du tjekke lokalplanen for dit område, da den kan indeholde regler, som du skal opfylde når du bygger til. Har du servitutter tilknyttet din matrikel, skal du også tage et kig på dem, for både servitutter og lokalplan er gældende for din tilbygning. For dig betyder det, at du først og fremmest skal imødekomme kravene i lokalplanen og servitutterne, selvom de generelle bestemmelser i bygningsreglementet siger noget andet.

Inspiration til tilbygningen

Hvis du ikke helt er klar over hvordan tilbygningen skal se ud ind- og udvendigt, er det en fordel at søge noget inspiration på nettet og i omgivelserne. Kør en tur og kig på andre huse, eller søg på nettet og find nogle forskellige eksempler du kan lide. En arkitekt er også god til at vejlede omkring hvordan man indretter bedst mulig. Nogle af de spørgsmål du vil blive stillet er: Vil du have køkken og bad, skal der 1. sal på tilbygningen, hvordan vil du have gulv, vægge og lofter skal beklædes, hvilken varmekilde og belysning vil du have.


Du tænker måske nu, at det der med en arkitekt bliver en dyr affære hvis du primært søger inspiration til tilbygningen og at du ikke har brug for en arkitekttegnet tilbygning. Det er heller ikke gratis, men kan viser sig, at være en mægtig god ide, for det er lige netop det, arkitekten er uddannet i. Specielt hvis du ønsker en tilbygning med 1 sal eller anden form for tilbygning, der kræver trapper eller en speciel udformning.Tegningerne skal du jo under alle omstændigheder have, så byggefirmaet har noget at bygge efter.

Komplet handleplan

Når du skal i gang med forberedelserne  til din tilbygning, er det lettest, hvis du følger den rette rækkefølge. Så er du nemlig fri for, at blive sendt frem og tilbage mellem de forskellige aktører. Banken vil gerne have et tilbud fra dit murerfirma, før de giver endeligt tilsagn,  Murerfirmaet vil gerne have tegninger fra arkitekten, før de kan give dig et tilbud og ingen af dem vil foretage sig noget, før du har søgt om byggetilladelse.  

 

Derfor kan du med fordel følge nedenstående rækkefølge, når du går i gang med forberedelserne. 

 

  • Søg byggetilladelse.
  • Få lavet tegninger hos en arkitekt.
  • Snak med banken om at hjælpe med finansieringen.
  • Tag stilling til om du vil have et samlet tilbud eller om du selv vil finde de forskellige. håndværkere til at byde hver især.
  • Skriv kontakt med et byggefirma for at sikre at alle forventninger er afstemt.
  • Kontakt dit forsikringsselskab for at høre om de dækker under byggeriet.

 

Det kan spare dig for både tid og hovedbrud, da du netop tager tingene i den rækkefølge, der giver mest mening. Det betyder ikke, at du kan nøjes med et enkelt besøg i banken eller at du får et færdig byggetegning efter første samtale med arkitekten. Men det betyder, at du ikke går forgæves og at ethvert besøg eller samtale bringer dig tættere på en igangsætning af dit projekt om en lækker, ny tilbygning.

TIlbygning til kælder

Kvadratmeterprisen på en kælder til tilbygningen er betydeligt lavere end ellers. Dog skal du være opmærksom på at du ikke må bruge en kælder til beboelse. Den må kun benyttes til opbevaring, vinkælder, garage osv. En tilbygning med kælder er mest oplagt hvis du har kælder i forvejen. 

Reelt betyder det, at hvis en del af dine ønsker til en tilbygning ikke er beboelsesrum eller køkken / bad, kan du med fordel bygge ned, når du bygger til. Skal du for eksempel bruge et bryggers til tøjvask eller var det din plan at tilbygge garage i stueplan, kan du placere den i kælderen, sammen med et eller flere rum, som sagtens kan være i kælderen eller som faktisk er en fordel at have i kælderen.

Det kan betyde, at du både får en funktionel og opdelt tilbygning og samtidig med sparer penge på din samlede tilbygning pris. Det er i hvert fald en mulighed, der er værd at overveje, da du kan bruge din besparelse på at optimere nogle af dine helt faste krav til din tilbygning eller til at købe nye møbler eller måske bare nedbringe din gæld for.

Byggetilladelsen - Hvad koster det?

Inden du går i gang med byggeriet, eller henter tilbud for den sags skyld, skal du søge en byggetilladelse hos den kommune du tilhører. En byggetilladelse sikrer dig at du faktisk må bygge de ekstra m2 du har søgt om. Hvis du ikke får byggetilladelsen og nogen melder dig, kan du blive bedt om at rive det hele ned igen. En byggetilladelse koster ca 2.000 – 5.000 kr, afhængig af hvilken kommune det er. Klik her for at søg byggetilladelse i København.

En tilbygning der passer til både din bolig og dine behov

Det er umuligt at kæmme alle tilbygninger over en kam, både hvad angår stil og pris. Der er rigtig stor forskel på en helt enkel tilbygning i 1 plan til et parcelhus og en tilbygning i flere plan til en murermestervilla. Det er derfor vigtigt, at dine behov kan kan gå hånd i hånd med den byggestil, der vil passe bedst til din nuværende bolig. 

 

Man kan måske sige, at så længe de ønskede rum og funktionaliteten er til stede, så kan det æstetiske ydre næsten være lige meget, men det er bare langt fra sandt. Står du en dag og skal sælge din bolig, er der ikke meget værdi i en tilbygning, der indvendig ligner en hel million, men udvendig en monstrøsitet. Du vil sandsynligvis heller ikke glædes over synes, når du dagligt kommer hjem fra job og skal kigge på en knap så nydelig facade. 

 

Derfor bør du lægge samme energi i at finde en god og pæn udvendig løsning. Den murede facade giver dig mulighed for, ikke at skænke vedligeholdelse mange tanker, da den er stor set vedligeholdelsesfri i mange år. En tilbygning i træ eller en pudset og vandskuret facade kræver lidt mere af dig, men giver til gengæld din facade et helt andet udtryk. Der findes efterhånden mange nye materialer til facaden, som måske også kunne være værd at udforske, såfremt du ikke er tilhænger af  de gængse typer. Her kan både Murerfirmaet eller en arkitekt være behjælpelig med input til dit endelige valg.