Facaderenovering

Hurtig kontakt & Uforpligtende Tilbud

Læs mere om Facaderenovering

Facaderenovering

Facaderenovering pris

Hvad koster facaderenovering, er det samme som at spørge “hvad koster en rød bil”. For det første er det meget afgørende for prisen, hvilken type facaderenovering du ønsker at få udført.

Det er en verden til forskel om du skal have lavet omfugning, netpuds eller facadeisolering, da materialeprisen og timerne, der bruges kan variere rigtig meget.

Har du udsmykninger f.eks gesimser eller nogle andre ting, der gør at renoveringen tager længere tid, vil det også have en effekt på prisen. Størrelsen på stilladset og om facaden er meget beskidt, vil også påvirke prisen på facaderenovering.

Alle opgaver skal vurderes individuelt, derfor er det vigtigt at vi kan komme ud at se opgaven med egne øjne, inden vi afgiver et tilbud.

Facadens nuværende tilstand

En facaderenovering pris kommer i den grad også an på hvordan facadens nuværende tilstand er.

Er overfladen meget porøs? Er der huller i facaden, eller store lunker? Er der mange sætningsrevner, der behøver udbedring inden man kan gå i gang med selve facaderenoveringen?

Hvis facaden er i virkelig dårlig stand, er man nødt til at sikre at facaden er stabil og fast nok til at man kan gå i gang med renoveringen.

Længere nede kan du læse mere om de forskellige typer facaderenovering, ellers send din opgave ind, så taget vi en uforpligtende snak om dine muligheder.

Sætningsskader

Det er meget normalt at facader slår sætningsrevner med årene. Nogle gang er man nødt til at rive ned, og murer om hvis man har ladet stå til.

Men i mange tilfælde er det stadig muligt at stoppe skaden og give facaden noget styrke, der hvor den er svag. Det gør man ved at flæse fugerne ud på hver sin side af sætningsskaden og ligge rustfrit jern i.

Det er klart den nemmeste og mest økonomiske måde at styrke murværket, så man er klar til facaderenovering. Jernet er med til at give konstruktionen så meget styrke, at sætningsskaden ikke kommer igen.

Hvorfor er sætningsrevnen kommet

Der kan være mange grunde til at du får sætningsskader på din facade. En af grundene kan være fordi at grunden ikke er støbt korrekt og det derfor sætter sig efterfølgende.

Andre gange kan det være fordi at der ikke er brugt ståltegl over vinduer og døre, eller der er jern i som ikke er rustfrit. Det behøver overhoved ikke at være på grund af byggesjusk.

Sætningsrevner kan også opstå, hvis jorden under soklen er sunket eller tørret meget ud efter en rigtig tør sommer.​

Undgå værre skader

Har du revner i murværket, så læg mærke til om de bliver værre. Det er en god ide at komme revnerne i forkøbet og kontakte en professionel fagmand inden revnerne bliver værre.

Er du i tvivl om hvordan din facades tilstand er, hvilken løsning du skal gå med, eller hvad du skal gøre, så bestil et gratis og uforpligtende tilbud.

Vi har den rette erfaring

Mange år med facaderenovering og sætningsskader gør at vi kan løse alle typer opgaver, uanset hvor omfattende projektet er.

Vores kendetegn er, at vi sætter en ære i at levere en unik kvalitet på alle vores opgaver. Kunderne er dem vi lever af, derfor betyder det alt for os at du går herfra med en god følelse i maven, og et resultat der holder i mange år.

Alle vores medarbejdere har gennemgået et kvalitetstjek for at sikre at kvaliteten altid er i top. Når du indhenter et uforpligtende tilbud på facaderenovering, kan du altid stole på at prisen er fast, udfra det tilbud der er afgivet.

Facaderenovering
Facaderenovering pris

Renovering af facade - Den holdbare løsning

Går du og drømmer om en ny, flot og moderne facade, har vi et professionelt mandskab til din rådighed. Facaden er noget af det første man lægger mærke til, så rent visuelt vil det gøre meget for din bolig, at få udført en facaderenovering.

Kosmetisk pæne facader vil gøre at ejendomsværdien stiger,  samtidig giver du facaden noget fornyet styrke.

Skulle du få lyst til at sælge en dag, vil du have lettere ved at komme af med din bolig, da den vil fremstå langt mere velholdt og attraktiv. Der findes en del forskellige måder at udføre en facaderenovering på.

I Murerfirmaet arbejder vi overordnet med 6 typer facaderenovering. Netpuds, tyndpuds, filtsning, vandskuring, omfugning og facadeisolering. De fås i flere forskellige farver og strukturer i overfladen.

Kan man selv udføre en Facaderenovering

Medmindre du har meget erfaring med facaderenovering, er det en god ide at få en professionelt murerfirma til at udføre arbejdet.

Ved at lade et firma stå for opgaven, står de med alt ansvaret for at resultatet bliver godt, og tilfredsstillende. Det kræver en del erfaring, da man er under tidspres på grund at tørretid.

Renoveringen skal udføres håndværksmæssigt korrekt, så man er sikker på et resultat, der holder i mange år frem. Man skal have helt styr på arbejdsgangen, sætningsskader, forbehandlinger, algerens, afslibning mm.

Fordele ved facaderenovering

Hvad skal man være klar over?

De 6 facaderenovering typer

Hvilken type facaderenovering skal man vælge? Hvad koster det pr m2 og hvad er der af vedligeholdelse. Priserne er ca priser, da man ikke kan fastlægge en pris før man har set opgaven. Hvis det skal laves meget grundarbejde (afrensning, slibning mm.) vil prisen være højere, end hvis opgaven står klar som den er. For at få en konkret pris, indhent et tilbud på facaderenovering

Filtsning

Ved  filtsning af hus, trækkes et tynd lag filts på facaden. Når det har siddet tilpas tid, kører man det sammen med et filtsebræt.  En filtset væg giver et rigtig moderne look og fås i 36 forskellige farver. Du har også mulighed filtsen med mere struktur, den kan du dog kun få i hvid og grå farve.

Vedligeholdelse: Vedligeholdelsen vil primært være malerarbejde, når farven begynder at falme med årene. Eventuelt lappe huller, hvis facaden får skrammer.

 Filtsning pris pr m2: 300 – 400 kr. ex moms. 

Vandskuring

Mange af vores kunder der vil have et tilbud på vandskuret væg, kommer til os i den tro at vandskuring er filtsning. En vandskuring af væg udføres ved at man trækker filts på facaden, men i stedet for at bruge et filtsebræt, bruges en våd mursten til at køre overfladen sammen. Det giver en mere grov overflade med mere struktur. Fås i 36 farver.

Vedligeholdelse: Den primære vedligeholdelse ved at man får malet facaden, når farven falmer. Eventuelt lappe huller, hvis facaden får skrammer.

Vandskuring pris pr m2: 300 – 400 kr. ex moms.

 

Omfugning af murværk

Omfugning har den fordel, at man bibeholder murstenen, hvilket jeg synes har sin charme. Man udskifter blot fugerne for at give væggen maksimal holdbarhed igen. Det skal aldrig males og holder i mange år.

Vedligeholdelse: En omfugning af hus er den form for facaderenovering, der kræver MINDST vedligeholdelse. Det holder i 20 år eller mere, før det skal omfuges igen.

Omfugning pris pr m2: 500 – 650 kr. ex moms.

Netpuds

Ved netpuds får du et pudset hus med armeringsnet i grundpudsen. Når nettet er i, og det har fået lov til at hærde, giver man det et lag filts. Det er typisk en rigtig god løsning, hvis facaden er i ekstra dårlig stand. Fås i 36 farver.

Vedligeholdelse: Ligesom ved omfugningen, er der meget lidt vedligeholdelse ved netpuds. Farven vil dog falme lidt med årene.

Netpuds pris pr m2: 500 – 650 kr. ex moms.

 

Facadeisolering

Facadeisolering er den eneste slags facaderenovering, som du kan få håndværkerfradrag på. Samtiden er det også en energioptimering, der gør at man kan spare op til 50% på varmeregningen. Når man har sat den udvendige isolering op, afsluttes det med netpuds, for at give styrken i facaden. Du kan få det i 50 – 200 mm.

Vedligeholdelse: Samme vedligeholdelse som netpudsning af væg.

Facadeisolering pris pr m2: 900 – 1300 kr. ex moms.

 

Pudset facade

Tyndpuds eller pudsning af væg er mest anvendt, hvis man vil har et pudset hus i forvejen. Man pudser tyndt lag puds på facaden og kører overfladen sammen med et pudsebræt.

Vedligeholdelse:  Skal males når man synes farven trænger. Eventuelle huller lappes, hvis facaden får skrammer.

Pudsning af væg pris pr m2: 350 – 450 kr. ex moms.